Terug

Rabobank, De Lier

Duurzaam bankieren 

  • -->

Rabobank Westland in De Lier heeft een kantoorgebouw dat zowel qua uitstraling, gebruik als totstandkoming bijzonder te noemen is. Immers, op het moment dat Van Mierlo Bouwmaatschappij met de bouw van het regionale hoofdkantoor bezig was, werd duidelijk dat het al bij de opening te klein zou zijn. Böhtlingk Architectuur die het ovale hoofdgebouw had ontworpen moest in allerijl aan de slag om het paviljoen te ontwerpen. Het zogenoemde ovaal en paviljoen vormen nu samen één geheel en is in zijn verschijningsvorm een ware eyecatcher.

Het gebouw biedt ruimte aan 350 bankmedewerkers. Al in de planvorming stond voorop dat duurzaamheid hier met een hoofdletter geschreven zou gaan worden. Niet alleen qua materiaalgebruik is het kantoor duurzaam, maar vooral ook in het gebruik. Daarbij is de lat steeds hoger gelegd. Door het toepassen van diverse innovatieve technieken voorziet het bankgebouw zichzelf van energie. Onder het maaiveld bevinden zich de parkeergarage en de techniekruimtes voor onder andere de warmte- en koudeopslag.

Soort:Nieuwbouw
m2:7.000 m2
Status:Opgeleverd
Looptijd:Ovaal eind 2006, paviljoen medio 2008
Oplevering:Ovaal eind 2008, paviljoen begin 2010
Architect:Böhtlingk Architectuur, Maasland
Opdrachtgever:Hoofdkantoor Rabobank Westland
Bedrijf:Van Mierlo Bouwmaatschappij

Locatie

googlemapsLeehove De Lier

Adres:
Leehove

Plaats:
De Lier

Zakelijk

Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement