Contact Service

Een stapje verder met LEAN

Een stapje verder met LEAN bij renovatie Finnenburg B

d.d. 20-12-2016

Bij de renovatie van 246 appartementen in Finnenburg B te Den Haag gaat het uitvoeringsteam een stap verder met LEAN. ‘LEAN’ houdt in nauwkeurig plannen, waardoor alle werkzaamheden en informatiestromen op elkaar zijn afgestemd. Bij de renovatie van de 246 appartementen, verdeeld over 14 blokken, heeft projectleider Wil van Koppen van Van Mierlo iets nieuws geprobeerd. Samen met de uitvoerder Theo Moerman van Dinkq zijn alle werkzaamheden per woning/portiek/blok schematisch en in chronologische bouwvolgorde weergegeven.

Elke morgen om 09:30 uur komen alle voormannen naar de vergaderkeet en geven zij op het schematische overzicht aan hoe ver de werkzaamheden vorderen per gebouw. Op deze manier is in één blik de stand van zaken te bekijken. Tegelijkertijd is dit een moment om vragen te stellen en de planning door te nemen, maar ook om eventuele onvoorziene omstandigheden te constateren en op te lossen.

Het resultaat van deze manier van werken is boven verwachting. Wil van Koppen vertelt met trots: “het leuke is dat de voormannen niet meer afwachten tot hen iets gevraagd wordt, maar dat zij uit zichzelf de vorderingen aangeven op het overzicht. Ook wordt er onderling overlegd en helpen ze elkaar. Het werk verloopt hierdoor vlotter en daar is iedereen bij gebaat.

In het begin was iedereen sceptisch over deze nieuwe planningsmethode en kwam bijna niemand uit zichzelf naar de vergaderkeet, maar inmiddels is dit omgeslagen naar enthousiasme en wordt er geen dag meer overgeslagen!”

Deze planningsmethode is vooral bij renovatie een goede toepassing gebleken. Bij Finnenburg B is het tevens een mooie oplossing om overzicht te behouden en zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. “Het zijn maar liefst 14 blokken die gerenoveerd worden; dat is veel! De eerste appartementen kunnen in januari 2017 opgeleverd worden. Achtereenvolgend wordt er opgeleverd tot zomer 2017.” 

Meer projectinformatie over renovatie Finnenburg B Den Haag is te vinden op de projectpagina.

INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord