Contact Service

Feestelijke 'eerste' steen voor De Rembrandt!

Tijdens de feestelijkheden gingen een 'oude' en een 'nieuwe' steen van hand tot hand in een 'menselijke keten'. Dit alles onder de vrolijke, muzikale begeleiding van een dixieland-orkestje. Vervolgens werd een plaquette onthuld door dhr. G. A. Kraak, de voormalige directeur van de Egmontshof. Na de officiële 'handelingen' werden alle genodigden in de Egmontshof ontvangen en getrakteerd op koffie met gebak. Wethouder Johan van Buuren, Ben Pluimer, directeur-bestuurder van HW Wonen, Bert van Mierlo van het aannemersbedrijf en Zorgwaard-directeur Nico de Pijper stonden vervolgens in korte speeches nog even stil bij dit feestelijke moment. Als alles volgens plan verloopt zal 'Rembrandt' mogelijk al voor de Kerst van het volgende jaar in zijn geheel worden opgeleverd. Nico de Pijper sprak in zijn toespraak een dankwoord uit richting o.a. van Mierlo, HW Wonen en wethouder Van Buuren, die zich  gezamenlijk altijd sterk hebben gemaakt voor dit project.

Voorzieningen voor de gehele wijk

In  het woonzorgcomplex 'Rembrandt' kan men straks terecht voor onder andere ergotherapie, logopedie, fysiotherapie en dieetadvisering. Ook is er ruimte voor een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en een restaurant. De gehele wijk kan vrijwel van alle voorzieningen gebruikmaken. Zorgwaard levert al decennia lang uitstekende revalidatiezorg in locatie De Egmontshof, bijvoorbeeld aan cliënten die een beroerte hebben gehad of een gewricht vervangende operatie hebben ondergaan. In de nieuwe locatie 'Rembrandt' is deze speciale tak van zorg vanzelfsprekend een zeer belangrijk onderdeel van de zorg- en dienstverlening.

Woongebouw en zorggebouw

Het woongebouw  bestaat uit in totaal 73 appartementen. Hiervan zijn 47 appartementen aangewezen als zorgwoning. De bewoners wonen hier in principe zelfstandig en kunnen gebruikmaken van de zorgfuncties welke in het zorggebouw worden aangeboden. De overige 26 appartementen hebben een aparte entree en worden als 55-plus appartementen verhuurd door HW Wonen. Het zorggebouw beschikt over 30 plaatsen voor revalidatie, 35 plaatsen voor dementerende ouderen, 20 plaatsen voor somatische cliënten en in 2 groepswoningen 14 plaatsen voor specifieke doelgroepen. Na voltooiing zal ' Rembrandt' dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan de ouderenzorg, specifieke expertisezorg en het aanbod van woningen voor 55-plussers en senioren.

INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord