Contact Service

Bouwdagboek Castorstraat

BOUWDAGBOEK

______________________________________________________________________________________________________

FOTO'S CASTORSTRAAT

De zorgappartementen GEMIVA in Alphen a/d Rijn zijn al enige tijd opgeleverd. Bronsvoort Blaak Architecten heeft foto's gemaakt van het prachtige eindresultaat! Deze delen wij graag met u.

FOTO'S CASTORSTRAAT
FOTO'S CASTORSTRAAT
FOTO'S CASTORSTRAAT
FOTO'S CASTORSTRAAT

DE INRICHTING

d.d. 9-11-2016

De inrichting van de 45 zorgappartementen aan de Castorstraat is in volle gang. Medio volgende week verhuizen de eerste bewoners al naar dit prachtige pand!

Het aftellen is begonnen!

d.d. 18-10-2016

De laatste werkzaamheden worden uitgevoerd, waaronder het straatwerk rondom. Aanstaande dinsdag 25 oktober vindt de oplevering plaats van de 45 zorgappartementen.

HET IS BIJNA ZOVER!

d.d. 13-10-2016

De appartementen en gezamenlijke huiskamers worden klaargemaakt voor oplevering. Nog twee weken doorwerken en dan is het zo ver!

HOOFDENTREE

d.d. 27-9-2016

Er wordt momenteel gewerkt aan de hoofdentree van het appartementencomplex. De deuren zijn geplaatst en de brievenbussen gereed.

BESTRATING

d.d. 20-9-2016

De bestrating rondom de zorgappartementen is gestart!

ZONNEPANELEN

d.d. 14-9-2016

Deze week is Wattco gestart met het plaatsen van de zonnepanelen op het dak van het zorgcomplex. Hier komen maarliefst circa 150 panelen!

BUITENAFWERKING

d.d 5-9-2016

De V-kolommen zijn brandwerend geschilderd en daarmee hebben ze gelijk hun eindkleur! Verder wordt er volop gewerkt aan de buitenplafonds, balkonhekken en gevelkozijnen.

VOORTGANG TIJDENS DE BOUWVAK

d.d. 29-8-2016

Tijdens de bouwvak is er volop doorgewerkt aan de Castorstraat! De HSB-wanden op de begane grond zijn geplaatst en er is gestart met het tegelwerk. Daarnaast worden de keukens geplaatst, de plinten gezet en het stuc- en spuitwerk wordt uitgevoerd. Kortom, stapsgewijs komt de oplevering van het zorg appartementencomplex is zicht!

GROTENDEELS UIT DE STEIGERS

d.d. 20-8-2016

Het zorgappartmentencomplex is grotendeels uit de steigers. De gevel en ruime balkons komen tevoorschijn. Kortom, en mooi resultaat tot dusver! Aanstaande vrijdag zijn naar verwachting alle steigers afgebouwd en is het gehele bouwwerk zichtbaar.

GEMIVA STAPSGEWIJS UIT DE STEIGERS

d.d. 15-7-2016

Een mooie foto van het zorgappartementencomplex aan de Castorstraat. Van een afstandje is te zien hoe het geheel stapsgewijs meer vorm krijgt. Enige tijd geleden hebben we de eerste resultaten van het metselwerk gezien en nu wordt het eindresultaat van het gevel steeds beter zichtbaar! 

Naar verwachting zijn voor aanvang van de bouwvak de steigers afgebouwd en dan is het complex in zijn geheel te bewonderen.

AFBOUW STEIGERS

d.d. 6-7-2016

De steigers van het zorgappartementencomplex worden stapsgewijs afgebouwd en het resultaat van de gevel komt tevoorschijn!

TEGELWERK BADKAMERS

d.d. 17-6-2016

Enige tijd geleden is de tegelzetter gestart met het tegelwerk van de badkamers. De eerste badkamers zijn inmiddels gereed, zoals te zien is op de foto!

Aan de buitenzijde worden volgende week de steigers verwijderd. Het resultaat van het appartmentencomplex wordt dan stapsgewijs zichtbaar.

 

EERSTE KOZIJNEN

d.d. 7-6-2016

We zijn weer een stap verder: de eerste kunststof kozijnen zijn geplaatst! Hier hebben we een mooie foto van gemaakt, waar tevens het metselwerk goed zichtbaar is.

Aanstaande vrijdag gaat bovendien de eerste afwerkvloer er in!

AFBOUW IN VOLLE GANG

d.d. 31-05-2016

De afbouw is in volle gang! Deze week wordt het sluiten van de metal-stud wanden op de eerste verdieping afgerond en worden er isolatieplaten geplaatst ten behoeve van het aanbrengen van de zwevende dekvloeren. Voor volgende week staat het vloeien van de eerste verdieping gepland. 

VOORTGANG GEMIVA

d.d. 24-5-2016

Volgende mijlpaal: de dakbedekking het grind is gereed! Alvast een sneak preview van het resultaat.

Daarnaast is het metselwerk aangekomen op de vierde verdieping. Binnen is het bouwen van de binnenwanden ook in volle gang, zo krijgt de 1e verdieping van de appartementen al aardig vorm. 

GEMIVA VANUIT DE LUCHT

d.d. 18-05-2016

We zijn er de afgelopen weken op uit gegaan met een drone en daar zijn ontzettend mooie luchtbeelden uit ontstaan! De ruwbouw is inmiddels afgerond en zoals we eerder konden melden is het metselwerk in volle gang. We verwachten binnenkort met de dakbedekking te kunnen starten.

METSELWERK AANGEKOMEN OP DERDE VERDIEPING

d.d. 11-05-2016

Het metselwerk schiet omhoog. Het metselwerk op de West- en Noordgevel is tot en met de 2e verdieping gereed en aangevangen op de 3e verdieping. Op de Oost- en Zuidgevel is de 2e verdieping van het metselwerk nog volop in bewerking.

EERSTE BINNENWANDEN EN METSELWERK

d.d. 10-05-2016

Momenteel is het metselwerk op de tweede verdieping in volle gang. Daarnaast worden deze week ook de kalkzandsteenwanden van de bergingen gelijmd. Op de eerste verdieping zijn deze week de metal stud wanden geplaatst. 

METSELWERK BEGANE GROND

d.d. 14-04-2016

Het metselwerk op de begane grond is in volle gang. Hierna gaan we door op de 1e verdieping. Het wordt, zo ver we al kunnen zien, een prachtige gevel!

EERSTE METSELWERK

d.d. 05-04-2016

De metselaar is gestart! De eerste lagen metselsteen zijn al zichtbaar. Hiernaast een impressie.

 

LIJMWERK VIERDE VERDIEPING

d.d. 29-3-2016

De prefab betonwanden van de vierde verdieping zijn gesteld. Momenteel wordt het lijmwerk geopperd; deze werkzaamheden zijn deze week gestart en zijn ook weer afgerond voor het weekend.

BEGANE GROND WORDT ZICHTBAAR

d.d. 10-3-2016

Op de begane grond van het appartementencomplex zijn de stempels en ondersteuningen verwijderd. Hierdoor komt een grote open ruimte tevoorschijn!

VIERDE VERDIEPING

d.d 09-03-2016

We zijn aangekomen op de vierde verdieping van het zorgappartementencomplex!

START METSELWERK!

d.d 02-03-2016

De proefmuur van het metselwerk is goedgekeurd; de metselaar kan nu echt aan de slag!

WANDEN DERDE VERDIEPING

d.d. 16-02-2016

Er wordt flink doorgewerkt aan de Castorstraat in Alphen aan den Rijn; met resultaat! Het uitvoeringsteam is de kalkzandsteenwanden van alweer de derde verdieping aan het plaatsen. Een mooie foto van het skelet in het zonnetje!

DERDE VERDIEPINGSVLOER

d.d. 09-02-2016

Weer een verdieping hoger aan de Castorstraat in Alphen aan den Rijn! We zijn aangekomen bij de derde verdieping waar de verdiepingsvloer gestort is. In week 7 worden de eerste kalkzandsteenwanden gelijmd.

STORT TWEEDE VERDIEPING

d.d. 13-01-2016

Een update vanuit de Castorstraat In Alphen aan den Rijn. De tweede verdieping is gestort! In week 3 worden de wanden en trappen geplaatst van het zorgappartementencomplex.

TWEEDE VERDIEPING

d.d. 09-12-2015

We zijn weer een verdieping verder! De HSB-wanden van de eerste verdieping zijn gemonteerd en de tweede verdiepingsvloer is gelegd. Na de kerstvakantie wordt de vloer afgestort. Binnenkort volgen ook de balkons van deze verdieping.

BALKONS

d.d. 11-11-2015

De van beton gemaakte balkons zijn geplaatst! Donderdag volgen ook de inpandige balkons en vervolgens storten we volgende week maandag de verdiepingsvloer. Kortom, er gebeurt veel op de bouwplaats!

EERSTE VERDIEPINGSVLOER

d.d. 03-11-2015

De eerste verdiepingsvloer is gelegd! De eerste balkons volgen aan het einde van de week en over twee weken wordt de vloer afgestort: op naar de betonwanden van de eerste verdieping!

AANGEKOMEN OP DE EERSTE VERDIEPING

d.d. 12-10-2015

De onderstempeling is gereed. Woensdag gaan we de breedplaatvloeren leggen van de eerste verdieping!

V-kolommen

d.d. 07-10-2015

De V-kolommen naast hoofdentree zijn geplaatst! Deze kolommen dragen de overkraging van de eerste verdieping aan de voorzijde van het appartementencomplex.

EERSTE PREFAB KOLOMMEN

d.d. 29-09-2015

Een mooie foto van de betonwanden op de begane grond. De eerste prefab kolommen staan en volgende week volgen de eerste prefab wanden!

PREFAB WANDEN

d.d. 24-09-2015

De prefab beton wanden worden geplaatst, de kolommen en in het werk gestorte betonwanden van de begane grond! 

DE BEGANE GRONDVLOER

09-09-2015

De gehele begane grondvloer is gelegd en afgestort! We zijn inmiddels ook begonnen met het stellen van de wandkist voor de betonwanden van de begane grond.

LEIDINGWERK

d.d. 25-08-2015

Werkzaamheden aan de Castorstraat op dit moment: aanvullen van de funderingen, het aanbrengen van de randkist voor de begane grondvloer en het leidingwerk onder de vloeren.

WERKZAAMHEDEN TIJDENS DE BOUWVAK

d.d. 24-08-2015

Tijdens de bouwvak is doorgewerkt aan een aantal werkzaamheden aan de Castorstraat. Er is onder andere aan de funderingen gewerkt, welke aan het einde van de bouwvak gestort zijn!

Op dit moment zijn we bezig met het aanvullen van de funderingen, het maken van de randkist voor de begane grondvloer en het aanbrengen van het leidingswerk voor onder de vloeren.

FUNDERING

d.d. 15-07-2015

Vorige week donderdag zijn de laatste poeren gestort. De laatste week voor de bouwvak werken we aan de funderingsbalken, zodat erna het leidingwerk en de begane grondvloeren na de vakantie kunnen worden aangebracht.

EERSTE POEREN

d.d 3-7-2015

Eerste poeren zijn gestort! De vlechter en de timmerlieden zijn hard aan het werk om de volgende onderdelen te storten.

ONTGRAVEN BOUWPUT

d.d. 23-06-2015

Vorige week is de bouwpunt ontgraven aan de Castorstraat. Deze week wordt vervolgens gestart met het snellen van de paalkoppen.

FEESTELIJKE EERSTE PAAL

d.d. 28-5-2015

Woensdag 3 juni a.s. wordt de eerste paal geslagen door wethouder Hoekstra. Naast de wethouder en andere genodigde zijn uiteraard de toekomstige bewoners, waar we het uiteindelijk voor doen, aanwezig. We kijken uit naar dit moment! 

INFORMATIE OMWONENDEN

d.d. 7-5-2015

Hei- en bouwwerkzaamheden brengen helaas nog altijd ongemakken voor de omgeving met zich mee. Wij doen onze uiterste best om de overlast te beperken. De heipalen worden geboord, waardoor er veel minder trillingen en geluid ontstaat voor de omwonende. Verder wordt het bouwverkeer afgewikkeld via de  Burgermeester Bruins Slotsingel. Alle leveranciers sturen we een routebeschrijving naar de bouwinrit en er komen borden langs de weg te staan met daarop “Bouwverkeer Van Mierlo” zodat de kans dat een leverancier per ongeluk in de wijk terrecht komt minimaal is. 

Een grote groep omwonenden ontvangt het laatste weekend van mei een brief met hierin wat meer informatie over de bouw. Deze brief is onderstaand ook te downloaden. 

  Download

START BOUW

d.d. 2-4-2015

De sloop van het bestaande gebouw is na maanden van voorbereiding afgerond. We kunnen nu écht een start gaan maken met de bouw van het nieuwe woon- zorgcomplex van Gemiva SGV Groep! 

DE SLOOP

d.d. 11-3-2015

Het voormalige kantoorgebouw van Peter Langhoud is volledig gesloopt. Nu nog het puin ruimen! 

INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord