Contact Service

Informatie Sportlaan Den Haag

NIEUWS VANUIT DE BOUW

________________________________________________________________________________

EERSTE WONINGEN UIT DE STEIGERS

d.d. 09-10-2020

De steigers van de eerste woningen worden gedemonteerd. Aan de kant van de Sijzenlaan zijn de eerste steigers geheel weg. Het mooie resultaat wordt stapsgewijs écht zichtbaar!

INDAKPANELEN EN AFBOUW

d.d. 21-09-2020

De bouw van project De 12 Pauwen verloopt goed. Zoals u wellicht heeft gezien zijn wij bezig met de indakpanelen en het aanbrengen van de dakpannen. Het metselwerk is in de afrondende fase. Bij de woningen aan de Sijzenlaan zal het metselwerk van de borstweringen worden aangebracht zodra de steigers zijn gedemonteerd. Bij de woningen aan de Sportlaan is het metselwerk op de verdiepingen. 

Daarnaast zijn de rioolaansluitingen gereed en starten naar verwachting in week 40 de nutspartijen met de huisaansluitingen van de woningen aan de Sijzenlaan.

De afbouwwerkzaamheden vinden voornamelijk binnen plaats. De dekvloeren en binnenwanden zijn gereed en binnenkort start de tegelzetter.

BOUWUPDATE

d.d. 20-07-2020

De afbouw van de eerste woningen is gestart! Alle trappen zijn geplaatst, de vloerverwarming is bij een deel van de woningen gelegd, de eerste dekvloeren zijn gesmeerd en de eerste binnenwanden worden geplaatst.

Buiten is het gevelmetselwerk in volle gang. Bij de eerste woning is het metselwerk nagenoeg op hoogte. Als de steigers binnenkort worden afgebouwd, kan ook het metselwerk van de uitbouwen starten.

Daarnaast zijn reeds alle dakelementen en schoorstenen geplaatst en zijn we gestart met het aanbrengen van het zinkwerk. Zodra deze werkzaamheden gereed zijn, worden de indak zonnepanelen geplaatst en vervolgens de dakpannen.

Bouwvakantie
Van maandag 3 augustus tot en met vrijdag 21 augustus is de bouwvakantie en is Van Mierlo gesloten. Ons kantoor is in deze periode niet bereikbaar. Op maandag 24 augustus zijn wij weer geopend en bereikbaar.

SCHOORSTENEN

d.d. 03-06-2020

Een mooie foto van de schoorstenen die worden geplaatst op de daken van de woningen.

CASCO'S GEREED!

d.d. 14-05-2020

Alle casco's van De 12 Pauwen zijn gereed! Ook de toppen zijn geplaatst en de steigers zijn opgebouwd. De warmtepompen zijn reeds gearriveerd. De eerste dakelementen zijn geplaatst, waarna de dakpannen van de eerste woningen kunnen worden geopperd. Ondertussen zijn de metselaars bezig met het gevelmetselwerk. 

Nadat het dak waterdicht is, wordt er gestart met de afbouw. De trappen worden geplaatst en de vloerverwarming wordt aangebracht, waarna de dekvloeren worden gesmeerd. Zodra die werkzaamheden zijn afgerond, kunnen de binnenwanden worden geplaatst.

EXCLUSIEF KIJKJE OP DE BOUWPLAATS

d.d. 29-04-2020

Wij hebben een bezoek gebracht aan de bouwplaats van De 12 Pauwen en kunnen u een exclusief kijkje geven in de bouw van deze toekomstige parels! Kijkt u met ons mee?

WARMTEPOMPEN EN DAKELEMENTEN

d.d. 15-04-2020

De warmtepompen van de eerste zes woningen zijn geplaatst! Eind deze week worden de dakelementen geleverd, waarna deze vanaf week 17 geplaatst zullen worden bij de eerste zes woningen. Achtereenvolgend worden ook de warmtepompen van de andere zes woningen geleverd, waarna ook daar de dakelementen worden geplaatst.

VOORTGANG RUWBOUW

d.d. 06-03-2020

Het uitvoeringsteam druk bezig met het stortklaar maken en afstorten van de tweede verdiepingsvloeren. Daarna kunnen de topwanden worden geplaatst en daaropvolgend kan worden gestart met de gevel en het dak.

BEZOEK BASISSCHOOL DE PARKIET

d.d. 18-2-2020

Afgelopen vrijdag 14 februari hadden we hoog bezoek bij nieuwbouwproject De 12 Pauwen in Den Haag. Drie kleuterklassen van basisschool De Parkiet kwamen een kijkje nemen op de bouwplaats!

LEIDINGWERK EERSTE VERDIEPING

d.d. 5-2-2020

VMeij Installaties is deze week gestart met het aanbrengen van het leidingwerk op de eerste verdieping, dat wordt gestort in de eerste verdiepingsvloer.

PLAATSEN CASCO'S

d.d. 23-01-2020

We hebben de volgende mijlpaal bereikt op de bouwplaats van De 12 Pauwen! Deze week is gestart met het plaatsen van de prefab casco's en dat gaat heel vlot!

BEGANE GRONDVLOEREN

d.d. 11-12-2019

De begane grondvloeren van De 12 Pauwen zijn gelegd! Ook de Van Mierlo kerstgroet hangt er dit jaar weer mooi bij.

CONTOUREN ZICHTBAAR

d.d. 23-10-2019

De afgelopen weken is het uitvoeringsteam druk doende geweest met het maken van de funderingen en het leidingwerk in de kruipruimtes. Deze werkzaamheden zijn inmiddels afgerond.

Binnenkort worden de begane grondvloeren geplaatst. Vervolgens arriveren de eerste casco-elementen naar verwachting begin 2020.

FUNDERINGEN

d.d. 27-09-2019

De kelders zijn gereed en de funderingen zijn gestort. In week 40 wordt gestart met het aanbrengen van het leidingwerk in de kruipruimtes. Als deze werkzaamheden gereed zijn, kunnen de begane grondvloeren worden aangebracht.

PLAATSEN KELDER

d.d. 29-8-2019

Het heiwerk is al enige tijd afgerond en nu zijn we bezig met het plaatsen van de kelder!

VAN MIERLO ZOMERSLUITING

d.d. 29-7-2019

SYMBOLISCHE LAATSTE PAAL!

d.d. 12-7-2019

Gisteren, 11 juli 2019, is de symbolische "laatste paal" geslagen door de kopers van De 12 Pauwen in Den Haag!

BOORSTELLING GEARRIVEERD!

d.d. 28-6-2019

De boorstelling is gearriveerd! De komende dagen worden de palen in de grond geboord. Op 11 juli a.s. vieren wij deze mijlpaal met de kopers en projectbetrokkenen tijdens de feestelijke start bouw!

VERWACHTING BOORSTELLING

d.d. 19-6-2019

De bouw van het nieuwbouwproject De 12 Pauwen gaat starten! De komende weken wordt de bouwplaats ingericht en de boorpalen uitgezet. Naar verwachting arriveert in week 27 de boorstelling.

STAND VAN ZAKEN DE 12 PAUWEN

d.d. 26-4-2019

De komende periode wordt, ter voorbereiding van de komst van de boortelling, het terrein geëgaliseerd. Ook de bouwhekken van VSM Sloopwerken worden dan vervangen door bouwhekken van Van Mierlo.

Naar verwachting arriveert de boorstelling circa week 27 op de bouwplaats. Aansluitend op het heiwerk wordt het grondwerk t.b.v. de funderingen uitgevoerd, waarbij o.a. de bouwputten worden uitgegraven.

WARMTEBRONNEN

d.d. 14-3-2019

De warmtebronnen t.b.v. van de warmtepompen van de 12 nieuwbouwwoningen "De 12 Pauwen" worden geboord. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door VMeij Installaties.

TERREIN UITVLAKKEN

d.d. 4-3-2019

De Sacramentskerk is gesloopt en het puin is geruimd. Het resultaat is een leeg stuk grond waar wij De 12 Pauwen gaan realiseren! Momenteel wordt het terrein uitgevlakt, zodat binnenkort kan worden gestart met het boren van de warmtebronnen t.b.v. de warmtepompen.

SLOOP NAGENOEG GEREED!

d.d. 22-1-2018

In november is gestart met de sloop van de voormalige Sacramentskerk aan de Sportlaan in Den Haag. Inmiddels is de kerk nagenoeg gesloopt.

Het puin op het terrein wordt de komende weken afgevoerd, waarna een leeg stuk grond overblijft. In de toekomst realiseert Van Mierlo hier De 12 Pauwen: 12 luxe villa's in de Haagse vogelbuurt. Waar geluksvogels neerstrijken.

KERSTVAKANTIE

d.d. 20-12-2018

Een groot deel van de kerk is gesloopt. Enkel de toren staat nog overeind. De komende twee weken is de sloper met kerstvakantie. In het nieuwe jaar wordt het overige deel van de Sacramentskerk gesloopt.

Ook Van Mierlo gaat met kerstvakantie. Van maandag 24 december 2018 t/m vrijdag 4 januari 2019 is ons kantoor gesloten en liggen werkzaamheden op de bouwplaatsen tijdelijk stil. Vanaf 7 januari zijn wij weer geopend en bereikbaar.

FOTO'S SLOOP SACRAMENTSKERK

d.d. 6-12-2018

FOTO'S SLOOP SACRAMENTSKERK
FOTO'S SLOOP SACRAMENTSKERK
FOTO'S SLOOP SACRAMENTSKERK
FOTO'S SLOOP SACRAMENTSKERK
FOTO'S SLOOP SACRAMENTSKERK
FOTO'S SLOOP SACRAMENTSKERK

SLOOP SACRAMENTSKERK

d.d. 21-11-2018

De sloop van de Sacramentskerk aan de Sportlaan is begonnen!

De sloper is gestart met het slopen van de hoofdingang van de kerk. Tevens zijn er vandaag sonderingswerkzaamheden uitgevoerd om de nodige heipalen te kunnen berekenen.

Afgelopen weken zijn de asbest saneringswerkzaamheden in de pastorie, en in en aan de kerk uitgevoerd en afgerond. Vervolgens zijn vorige week vrijdag de vier stuks luidklokken in tact verwijderd. Deze krijgen een tweede leven.

Daarmee is de volgende fase aangebroken, namelijk de grove sloop van de kerk. Wij delen een aantal foto's met u!

SLOOP SACRAMENTSKERK
SLOOP SACRAMENTSKERK
SLOOP SACRAMENTSKERK
SLOOP SACRAMENTSKERK
SLOOP SACRAMENTSKERK
SLOOP SACRAMENTSKERK
SLOOP SACRAMENTSKERK
SLOOP SACRAMENTSKERK

LUIDKLOKKEN UIT DE SACREMENTSKERK

d.d. 14-11-2018

“Het parochiebestuur van de Vier Evangelisten vraagt aandacht voor het volgende:

Op vrijdag 16 november 2018 vanaf circa 12:00 uur zullen de vier luidklokken uit de toren van de Sacramentskerk worden getakeld. De klokken zullen worden overgebracht naar een bedrijf in Lierop. Daar zullen zij geschikt gemaakt worden voor kerkelijk hergebruik elders in Nederland.

Het parochiebestuur is verheugd dat de klokken alsnog een geschikte herbestemming kunnen krijgen. Een eerder plan om de klokken over te brengen naar het bisdom Riga in Letland bleek helaas niet uitvoerbaar."

Vanaf ca. 8.00 uur zullen de voorbereidende werkzaamheden aanvangen. Deze bestaan uit het maken van grotere openingen in de klokkentoren, het demonteren van de luidklokken in de torenspits en het opstellen van een mobiele kraan en een vrachtwagen voor het transport.

DRONEFILMPJE

d.d. 2-11-2018

Een van de kopers heeft een mooi dronefilmpje gemaakt van de Sacrementskerk. Tijdens de bouw zal vaker worden gefilmd. Deze filmpjes zullen wij via deze pagina met u delen.

Bekijk hier het filmpje

KORTE UPDATE M.B.T. STAND VAN ZAKEN

d.d. 22-10-2018

Een korte update van de stand van zaken in de Sportlaan: VSM is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de asbestsanering in de pastorie.

De nutsbedrijven zijn daarnaast bezig met aanpassingen aan het nutstracee.

PRESENTATIE INFORMATIEBIJEENKOMST SLOOP

d.d. 5-10-2018

Op 27 september jl. hebben we voor direct omwonenden van de Sportlaan een informatiebijeenkomst georganiseerd met betrekking tot de sloopwerkzaamheden. Wij stellen de presentatie beschikbaar voor u.

Presentatie... Download

VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN

d.d. 5-10-2018

Nutswerkzaamheden
De afgelopen drie weken is er gewerkt aan het omleggen van de bestaande nutstracé's. Hierdoor is de bestrating opengebroken en zijn bestaande leidingen omgelegd en nieuwe leidingen aangelegd voor gas, water, elektra en data. 

Voorbereiding sanering
Inmiddels zijn deze werkzaamheden afgerond en worden de voorbereidingen getroffen voor het uitvoeren van de saneringswerkzaamheden in en rondom de kerk. De komende weken worden deze werkzaamheden uitgevoerd.

EIGENAAR GEZOCHT: AUTO OP BOUWTERREIN

d.d. 19-9-2018

We zijn gestart met het omleggen van de nutstracé's. Op dit moment staat er nog een auto geparkeerd op het bouwterrein. Wij verzoeken de eigenaar van de auto vriendelijk zo spoedig mogelijk de auto weg te halen. Indien deze auto binnenkort niet is verwijderd, zijn wij genoodzaakt de gemeente te vragen de auto weg te laten slepen. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de eigenaar van de auto. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

INFORMATIEBRIEF INZAKE SANERING EN SLOOP

d.d. 12-9-2018

Binnenkort start de saneren en aansluitend het slopen van de Sacramentskerk, alsmede het realiseren van 12 woningen op deze locatie. De huidige planning is dat de sanering en sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd vanaf begin oktober 2018 tot en met ca. eind januari 2019. 

Informatiebrief Sloop Sacramentskerk en nieuwbouw 12 woningen... Download

INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord