Contact Service

Informatie Sportlaan Den Haag

NIEUWS VANUIT DE BOUW

Via deze informatiepagina houden wij u op de hoogte van de bouwvoortgang van De 12 Pauwen, aan de Sportlaan te Den Haag.

________________________________________________________________________________

VAN MIERLO ZOMERSLUITING

d.d. 29-7-2019

SYMBOLISCHE LAATSTE PAAL!

d.d. 12-7-2019

Gisteren, 11 juli 2019, is de symbolische "laatste paal" geslagen door de kopers van De 12 Pauwen in Den Haag!

BOORSTELLING GEARRIVEERD!

d.d. 28-6-2019

De boorstelling is gearriveerd! De komende dagen worden de palen in de grond geboord. Op 11 juli a.s. vieren wij deze mijlpaal met de kopers en projectbetrokkenen tijdens de feestelijke start bouw!

VERWACHTING BOORSTELLING

d.d. 19-6-2019

De bouw van het nieuwbouwproject De 12 Pauwen gaat starten! De komende weken wordt de bouwplaats ingericht en de boorpalen uitgezet. Naar verwachting arriveert in week 27 de boorstelling.

STAND VAN ZAKEN DE 12 PAUWEN

d.d. 26-4-2019

De komende periode wordt, ter voorbereiding van de komst van de boortelling, het terrein geëgaliseerd. Ook de bouwhekken van VSM Sloopwerken worden dan vervangen door bouwhekken van Van Mierlo.

Naar verwachting arriveert de boorstelling circa week 27 op de bouwplaats. Aansluitend op het heiwerk wordt het grondwerk t.b.v. de funderingen uitgevoerd, waarbij o.a. de bouwputten worden uitgegraven.

WARMTEBRONNEN

d.d. 14-3-2019

De warmtebronnen t.b.v. van de warmtepompen van de 12 nieuwbouwwoningen "De 12 Pauwen" worden geboord. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door VMeij Installaties.

TERREIN UITVLAKKEN

d.d. 4-3-2019

De Sacramentskerk is gesloopt en het puin is geruimd. Het resultaat is een leeg stuk grond waar wij De 12 Pauwen gaan realiseren! Momenteel wordt het terrein uitgevlakt, zodat binnenkort kan worden gestart met het boren van de warmtebronnen t.b.v. de warmtepompen.

SLOOP NAGENOEG GEREED!

d.d. 22-1-2018

In november is gestart met de sloop van de voormalige Sacramentskerk aan de Sportlaan in Den Haag. Inmiddels is de kerk nagenoeg gesloopt.

Het puin op het terrein wordt de komende weken afgevoerd, waarna een leeg stuk grond overblijft. In de toekomst realiseert Van Mierlo hier De 12 Pauwen: 12 luxe villa's in de Haagse vogelbuurt. Waar geluksvogels neerstrijken.

KERSTVAKANTIE

d.d. 20-12-2018

Een groot deel van de kerk is gesloopt. Enkel de toren staat nog overeind. De komende twee weken is de sloper met kerstvakantie. In het nieuwe jaar wordt het overige deel van de Sacramentskerk gesloopt.

Ook Van Mierlo gaat met kerstvakantie. Van maandag 24 december 2018 t/m vrijdag 4 januari 2019 is ons kantoor gesloten en liggen werkzaamheden op de bouwplaatsen tijdelijk stil. Vanaf 7 januari zijn wij weer geopend en bereikbaar.

FOTO'S SLOOP SACRAMENTSKERK

d.d. 6-12-2018

FOTO'S SLOOP SACRAMENTSKERK
FOTO'S SLOOP SACRAMENTSKERK
FOTO'S SLOOP SACRAMENTSKERK
FOTO'S SLOOP SACRAMENTSKERK
FOTO'S SLOOP SACRAMENTSKERK
FOTO'S SLOOP SACRAMENTSKERK

SLOOP SACRAMENTSKERK

d.d. 21-11-2018

De sloop van de Sacramentskerk aan de Sportlaan is begonnen!

De sloper is gestart met het slopen van de hoofdingang van de kerk. Tevens zijn er vandaag sonderingswerkzaamheden uitgevoerd om de nodige heipalen te kunnen berekenen.

Afgelopen weken zijn de asbest saneringswerkzaamheden in de pastorie, en in en aan de kerk uitgevoerd en afgerond. Vervolgens zijn vorige week vrijdag de vier stuks luidklokken in tact verwijderd. Deze krijgen een tweede leven.

Daarmee is de volgende fase aangebroken, namelijk de grove sloop van de kerk. Wij delen een aantal foto's met u!

SLOOP SACRAMENTSKERK
SLOOP SACRAMENTSKERK
SLOOP SACRAMENTSKERK
SLOOP SACRAMENTSKERK
SLOOP SACRAMENTSKERK
SLOOP SACRAMENTSKERK
SLOOP SACRAMENTSKERK
SLOOP SACRAMENTSKERK

LUIDKLOKKEN UIT DE SACREMENTSKERK

d.d. 14-11-2018

“Het parochiebestuur van de Vier Evangelisten vraagt aandacht voor het volgende:

Op vrijdag 16 november 2018 vanaf circa 12:00 uur zullen de vier luidklokken uit de toren van de Sacramentskerk worden getakeld. De klokken zullen worden overgebracht naar een bedrijf in Lierop. Daar zullen zij geschikt gemaakt worden voor kerkelijk hergebruik elders in Nederland.

Het parochiebestuur is verheugd dat de klokken alsnog een geschikte herbestemming kunnen krijgen. Een eerder plan om de klokken over te brengen naar het bisdom Riga in Letland bleek helaas niet uitvoerbaar."

Vanaf ca. 8.00 uur zullen de voorbereidende werkzaamheden aanvangen. Deze bestaan uit het maken van grotere openingen in de klokkentoren, het demonteren van de luidklokken in de torenspits en het opstellen van een mobiele kraan en een vrachtwagen voor het transport.

DRONEFILMPJE

d.d. 2-11-2018

Een van de kopers heeft een mooi dronefilmpje gemaakt van de Sacrementskerk. Tijdens de bouw zal vaker worden gefilmd. Deze filmpjes zullen wij via deze pagina met u delen.

Bekijk hier het filmpje

KORTE UPDATE M.B.T. STAND VAN ZAKEN

d.d. 22-10-2018

Een korte update van de stand van zaken in de Sportlaan: VSM is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de asbestsanering in de pastorie.

De nutsbedrijven zijn daarnaast bezig met aanpassingen aan het nutstracee.

PRESENTATIE INFORMATIEBIJEENKOMST SLOOP

d.d. 5-10-2018

Op 27 september jl. hebben we voor direct omwonenden van de Sportlaan een informatiebijeenkomst georganiseerd met betrekking tot de sloopwerkzaamheden. Wij stellen de presentatie beschikbaar voor u.

Presentatie... Download

VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN

d.d. 5-10-2018

Nutswerkzaamheden
De afgelopen drie weken is er gewerkt aan het omleggen van de bestaande nutstracé's. Hierdoor is de bestrating opengebroken en zijn bestaande leidingen omgelegd en nieuwe leidingen aangelegd voor gas, water, elektra en data. 

Voorbereiding sanering
Inmiddels zijn deze werkzaamheden afgerond en worden de voorbereidingen getroffen voor het uitvoeren van de saneringswerkzaamheden in en rondom de kerk. De komende weken worden deze werkzaamheden uitgevoerd.

EIGENAAR GEZOCHT: AUTO OP BOUWTERREIN

d.d. 19-9-2018

We zijn gestart met het omleggen van de nutstracé's. Op dit moment staat er nog een auto geparkeerd op het bouwterrein. Wij verzoeken de eigenaar van de auto vriendelijk zo spoedig mogelijk de auto weg te halen. Indien deze auto binnenkort niet is verwijderd, zijn wij genoodzaakt de gemeente te vragen de auto weg te laten slepen. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de eigenaar van de auto. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

INFORMATIEBRIEF INZAKE SANERING EN SLOOP

d.d. 12-9-2018

Binnenkort start de saneren en aansluitend het slopen van de Sacramentskerk, alsmede het realiseren van 12 woningen op deze locatie. De huidige planning is dat de sanering en sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd vanaf begin oktober 2018 tot en met ca. eind januari 2019. 

Informatiebrief Sloop Sacramentskerk en nieuwbouw 12 woningen... Download

INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord