Contact Service

Informatie Watertuinen

BOUWDAGBOEK

______________________________________________________________________________

RESULTAAT WATERTLELIES

d.d. 27-6-2018

Zijn de twee vrijstaande woningen, type Waterlelie, in Watertuinen fase 2 niet mooi geworden? De steigers zijn inmiddels verwijderd, waardoor het resultaat nu écht te bewonderen is. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de woningen. De kopers ontvangen in juli de sleutel van hun nieuwe (t)huis.

DAKEN VRIJSTAANDE WONINGEN

d.d. 9-5-2018

Ziet u door de steigers heen het resultaat van de vrijstaande woning type Waterlelie al?

Het metselwerk is gereed en de laatste dakpannen worden aangebracht. Binnenkort worden de zonnepanelen gemonteerd, waarna de steigers kunnen zakken. Dan wordt het resultaat écht goed zichtbaar!

LAATSTE WONINGEN FASE 2

d.d. 23-4-2018

De acht woningen, type Waterhyacint,  zijn bijna klaar voor oplevering; wij zijn trots op het resultaat! De eerste kopers ontvangen eind deze week de sleutel van hun nieuwe (t)huis.

Bij de vrijstaande woningen, type Waterlelie, wordt nog volop gebouwd. De kozijnen zijn geplaatst, het metselwerk vordert en worden momenteel de dakpannen geplaatst.

WATERHYACINT UIT DE STEIGERS

d.d. 26-3-2018

Alle acht eengezinswoningen, type Waterhyacint, zijn uit de steigers. Zijn ze niet mooi geworden!?

EERSTE WONINGEN UIT DE STEIGERS!

d.d. 5-3-2018

Bij de eerste eengezinswoningen in Watertuinen fase 2, type Waterhyacint, zijn de steigers verwijderd. Bij de andere eengezinswoningen wordt het metselwerk nog afgerond. De temperatuur is weer gestegen, wat betekent dat we deze week weer verder kunnen met het metselwerk.

Binnen is de afbouw in volle gang!  Het spuitwerk van de wanden en de plafonds wordt uitgevoerd en het tegelwerk in de sanitaire ruimten is nagenoeg klaar.

Bij de vrijstaande woningen, type Waterlelie, aan de overkant van de Tuindersweg, is het skelet gereed!

OPLEVERING WATERLELIE BNR 1

d.d. 31-1-2018

Vandaag, woensdag 31 januari, is de oplevering geweest van bouwnummer 1 in de tweede fase van Watertuinen Maasdijk. Familie van Heijningen is erg tevreden en maken van hun nieuwe woning een gezellig thuis. De verwachting is dat zij in maart naar de Watertuinen verhuizen!

BOUWUPDATE

d.d. 12-1-2018

De kerstvakantie is voorbij en de bouwwerkzaamheden in de Watertuinen zijn weer opgepakt.

Bij de acht eengezinswoningen, type Waterhyacint, zijn we aan de voorzijde van de woningen bezig met het plaatsen van de dakpannen. Het metselwerk vordert gestaag. De afbouw in de huizen is ook gestart. De gibowanden worden geplaatst en de stucadoor is in volle gang.

De twee vrijstaande woningen, type Waterlelie, aan de overkant van de Tuindersweg krijgen steeds meer vorm. We zijn hier bezig met het lijmen van de kalkzandsteenwanden van de toppen. 

Bij de andere vrijstaande woning, bouwnummer 1, is de aftimmering in volle gang. Volgende week start het schilderwerk. Kortom, er gebeurt veel in de Watertuinen!

DAKPANNEN LEGGEN

d.d. 11-12-2017

Vorige week zijn we bij de acht eengezinswoningen, type Waterhyacint, gestart met het leggen van de dakpannen.

EERSTE WONING UIT DE STEIGERS!

d.d. 30-11-2017

Mijlpaal: de eerste vrijstaande woning, type Waterlelie, is uit de steigers. Het eerste resultaat is nu echt te bewonderen!

BOUWUPDATE FASE 2

d.d. 22-11-2017

Acht eengezinswoningen type Waterhyacint
Het metselwerk van de acht woningen is in volle gang. De metselaar is momenteel bezig met de kopgevel van bouwnummer 801. 

Daarnaast brengt de loodgieter de dakgoten aan en in de woningen is gestart met het leggen van de vloerverwarming, zodat binnenkort de dekvloeren kunnen worden gesmeerd. 

Twee vrijstaande huizen type Waterlelie
De eerste verdiepingsvloer is gestort. Komende week worden de kalkzandsteenwanden van de eerste verdieping gelijmd.

Bouwnummer 1 type Waterlelie
De gibo binnenwanden zijn geplaatst en momenteel wordt de woning gereedgemaakt voor de stucadoor. Daarnaast is de steiger gezakt, het resultaat van de buitenkant is nu goed zichtbaar.

Dakkappen op type Waterhyacint

d.d. 2-11-2017

De bouw van de acht eengezinswoningen type Waterhyacint verloopt vlot. Bijna alle dakkappen zijn geplaatst!

Vrijstaande huizen, type Waterlelie, gaan de hoogte in!

d.d. 27-10-2017

We gaan de hoogte in bij de vrijstaande woningen type Waterlelie in Watertuinen fase 2. De wanden op de begane grond worden gelijmd.

De vrijstaande woningen worden, in tegenstelling tot de prefab casco bouw aan de overkant van de Tuindersweg, gebouwd aan de hand van het traditionele kalkzandsteen bouwmethode. Bij deze methode worden de wanden in het werk gelijmd. Vervolgens wordt de breedplaatvloer aangebracht welke na het aanbrengen van het leidingwerk wordt afgestort. De kozijnen worden bij dit systeem per stuk gemonteerd. Op deze manier wordt het skelet van de woning gebouwd.

Stand van zaken Watertuinen fase 3

d.d. 27-10-2017

Het plan van Watertuinen fase 3 is klaar om ingediend te worden bij de gemeente. Echter, de gemeente heeft het aantal betaalbare koopwoningen vorige week ter discussie gesteld. Momenteel wachten wij nog op een uitspraak hierover, waardoor wij genoodzaakt zijn de verkoop van Watertuinen fase 3 nog even uit te stellen.

Momenteel kunnen wij nog geen prognose stellen voor de start verkoop. Hiervoor zijn wij afhankelijk van bovengenoemde. Zodra wij het plan hebben ingediend, informeren wij u nader.

Ook het aantal woningen en de V.O.N.-prijzen zijn om deze reden nog niet bekend. Hierover informeren wij u graag in een later stadium.

Goed nieuws voor de semi-bungalows van fase 3!

d.d. 26-10-2017

In de tussentijd hebben wij overleg gehad met Welstand over de verschillende woningtypes. Enkel in het esthetische beeld dienen nog kleine aanpassingen gemaakt te worden. Volgende week verwachten wij hier akkoord op te krijgen. 

Er gebeurt veel op de bouwplaats van Watertuinen fase 2!

d.d. 10-10-2017

De casco's van de 8 eengezinswoningen type Waterhyacint zijn gereed. Daarnaast worden aan de overkant van de straat de begane grondvloeren gelegd bij de vrijstaande huizen type Waterlelie.

Bouwnummer 1 loopt voor op de rest: hier zijn de kozijnen geplaatst en vordert het metselwerk.

Bouwvoortgang Watertuinen fase 2

d.d. 22-9-2017

Er worden momenteel acht eengezinswoningen, type Waterhyacint, en drie vrijstaande woningen, type Waterlelie, gebouwd. Wij brengen u op de hoogte van de bouwvoortgang.

Vrijstaande woningen (Waterlelie)
Wij zijn bezig met de funderingswerkzaamheden. De funderingen zijn deze week afgestort. De installaties worden onder de vloer aangelegd, waarna de fundering wordt aangevuld. Als deze werkzaamheden gereed zijn, kunnen de begane grondvloeren worden gelegd, waarna we de hoogte in gaan!

Eengezinswoningen (Waterhyacint)
De funderingswerkzaamheden zijn gereed en de installaties onder de vloer zijn aangelegd. De begane grondvloeren zijn geplaatst en momenteel worden de eerste prefab wanden geplaatst.

In relatief korte tijd is veel resultaat zichtbaar op de bouwplaats. Wij verwachten dat het plaatsen van de casco's circa twee weken duurt.

Informatiebrief Watertuinen fase 3 omwonenden

d.d. 18-8-2017

De omwonenden van Watertuinen Maasdijk ontvangen een informatiebrief per post met daarin de stand van zaken vanuit de Watertuinen. De onderstaande informatie is hierin opgenomen.

Verkaveling
Momenteel vindt overleg plaats met gemeente Westland over de verkaveling. Dit wordt zorgvuldig beoordeeld door stedenbouw en Welstand: het moet natuurlijk wel goed passen bij de rest van Watertuinen en aansluiten bij de woonvraag die Maasdijk kent! Wij verwachten in september de verkaveling definitief te hebben.

Realisatievolgorde
De verkoop en de realisatie van Watertuinen fase 3 wordt in drie deelfasen uitgevoerd. Naar verwachting gaat de eerste deelfase in het vierde kwartaal van 2017 in verkoop. Deze eerste deelfase bestaat uit semi-bungalows en terraswoningen aan de noordzijde van de Watertuinen aan de Maasdijk, in het verlengde van Vrouwe van Loonstraat.

Afhankelijk van de verkoop van deelfase 1 gaat tweede deelfase in verkoop, bestaande uit rijwoningen (type Watermunt). Deze deelfase is gelegen tussen de noordelijk gelegen eerste deelfase en het verlengde van Aletta Rutgersstraat.

Aansluitend op de huidige gerealiseerde woningen aan Aletta Rutgersstraat wordt de derde deelfase gerealiseerd, bestaande uit 3-, 4- en 5-onder-één-kapwoningen.

Bouwverkeer
In overleg met gemeente Westland blijft de huidige bouwweg behouden. De omliggende bestaande bebouwing blijft zoveel als mogelijk vrij van bouwverkeer. De eerste deelfase gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 van start. Zodra meer bekend is over de start bouw en overige werkzaamheden wordt u hierover nader geïnformeerd.

INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord