Contact Service

Informatie Watertuinen fase 3

NIEUWS VANUIT DE BOUW

______________________________________________________________________________

Uit de steigers!

d.d. 24-07-2020

Het resultaat van Watertuinen fase 3 wordt steeds beter zichtbaar! Nog twee blokken te gaan en dan zijn alle eengezinswoningen uit de steigers. Daarnaast zijn de dakkappen van de terraswoningen geplaatst en zijn we daar reeds gestart met het gevelmetselwerk. 

Bouwvakantie
Van maandag 3 augustus tot en met vrijdag 21 augustus is de bouwvakantie en is Van Mierlo gesloten. Ons kantoor is in deze periode niet bereikbaar. Op maandag 24 augustus zijn wij weer geopend en bereikbaar.

Bouwupdate

d.d. 06-07-2020

De woningen in blokken 1, 3, 5 en 6 zijn inmiddels steigervrij! Hier is het nutsbedrijf gestart met het aanleggen van de hoofdtracé van de nutsleidingen. Bij de woningen in blokken 7, 4 en 8 worden binnenkort de steigers verwijderd. Hier worden of zijn de dakpannen gelegd, waarna de zonnepanelen worden geplaatst en het metselwerk wordt afgerond.

Daarnaast is de afbouw in volle gang. De vloerverwarming is gereed bij alle eengezinswoningen en vorige week zijn ook de laatste dekvloeren gesmeerd. Momenteel worden de binnenwanden geplaatst en is het stuc-, spuit- en tegelwerk in volle gang. 

De ruwbouw van de terraswoningen bevindt zich in de afrondende fase. De derde verdiepingsvloer is vorige week gestort. Deze week worden de topwanden geplaatst. Nog voor de bouwvakantie worden de dakkappen geplaatst en komende weken wordt ook met het gevelmetselwerk aangevangen.

Mooie luchtfoto van de bouwplaats!

d.d. 12-06-2020

Een mooie luchtfoto van Watertuinen fase 3 vanuit de kraan! De semi-bungalows en de eengezinswoningen in blok 3 zijn uit de steigers. De steigers van blok 5 worden momenteel verwijderd.

Ondertussen zijn we bij de terraswoningen aangekomen op de tweede verdieping, waar deze week de verdiepingsvloer is gestort. Komende weken worden de wanden geplaatst.

Laatste dakelementen

d.d. 26-05-2020

De bouw van Watertuinen fase 3 in Maasdijk verloopt goed! De dakelementen van het laatste blok woningen worden momenteel geplaatst. Daarnaast zijn we aangekomen bij de tweede verdiepingsvloer van de terrasoningen en de eerste semi-bungalows zijn uit de steigers. Kortom, deze woonbuurt wordt steeds mooier!

Eerste wanden terraswoningen!

d.d. 30-04-2020

Nieuwe foto's van de bouw van Watertuinen fase 3! De dakelementen van het volgende blok woningen zijn geplaatst, het metselwerk vordert en de dakpannen worden geopperd. Daarnaast zijn de zonnepanelen op de daken van de semi-bungalows gemonteerd én zijn we gestart met het plaatsen van de wanden op de begane grond van de terraswoningen! 

Begane grondvloer terraswoningen

d.d. 15-4-2020

De begane grondvloer van de terraswoningen is geplaatst. Daarnaast is het team volop bezig met het opperen van de dakpannen bij de semi-bungalows. Het eerste dak is al af! Bij de blokken eengezinswoningen worden de dakelementen geplaatst en vordert het metselwerk.

Casco's eengezinswoningen gereed!

d.d. 8-4-2020

Wat gaat de bouw snel! De casco's van de eengezinswoningen zijn gereed. Bij de semi-bungalows gaan de dakpannen erop en is het metselwerk nagenoeg op hoogte.

Casco's en eerste dakelementen

d.d. 5-3-2020

Het plaatsen van de casco's is in volle gang! Bij het eerste blok zijn de casco's gereed en zijn deze week de eerste dakelementen geplaatst. Ook het metselwerk op de begane grond is daar gestart.

Aan de andere kant van de bouwplaats wordt het leidingwerk in de kruipruimtes aangebracht, waarna de begane grondvloeren worden gelegd. Zodra deze werkzaamheden gereed zijn, kunnen ook hier de casco's worden geplaatst.

De eerste casco's!

d.d. 7-2-2020

Blokken 1 t/m 6
De bouw verloopt goed! Volgende week worden de funderingen van de laatste blokken woningen gestort. Ondertussen wordt het leidingwerk in de kruipruimtes aangebracht, zijn we gestart met het leggen van de begane grondvloeren én het plaatsen van de eerste begane grond casco's. De komende weken zijn we druk bezig met het plaatsen van de casco's. De eerste dakkappen volgen naar verwachting begin maart.

Blokken 7 en 8
In blok 7 is de bouwput ontgraven t.b.v. de funderingswerkzaamheden en in blok 8 zijn we deze week gestart met het ontgraven van de bouwput. 

Leidingwerk en elektra

d.d. 24-1-2020

De funderingen van de eerste blokken woningen zijn reeds gestort en gereed. De contouren van deze woningen zijn al goed zichtbaar!

Momenteel is gestart met het aanbrengen van het leidingwerk en de elektra in de kruipruimtes.

Funderingswerkzaamheden

d.d. 13-12-2019

We zijn reeds gestart met de funderingswerkzaamheden. De funderingen van blok 1 (semi-bungalows Waterlotus) zijn in week 49 gestort. Deze week zijn vervolgens de funderingen van blokken 3 en 5 (rijwoningen Watermunt) gestort.

In de laatste week voor de kerstvakantie en in januari/februari 2020 gaan we verder met het ontgraven van de bouwputten en het storten van de funderingen van blok 4 (rijwoningen Watermunt), blokken 7 en 8 (eengezinswoning Waterhyacint),  blok 6 (rijwoningen Watermunt) en tot slot blok 2 (terraswoningen Waterroos).

Naar verwachting vangen we in februari aan met het leggen van de begane grondvloeren en arriveren daarna de eerste casco-elementen op de bouwplaats.

Heiwerk afgerond!

d.d. 21-11-2019

Vorige week zijn de heiwerkzaamheden afgerond!

Eerste paal Watertuinen fase 3 een feit!

d.d. 14-10-2019

Goed nieuws vanuit Watertuinen Maasdijk! Vandaag, 14 oktober 2019, is de eerste technische paal een feit! De komende weken wordt de basis “geslagen” van de derde, tevens laatste fase van nieuwbouwwijk Watertuinen Maasdijk.

Het was een intensief en lang ontwikkelproces. Passen, meten en wijzigen in het plan, een uitgebreide procedure van de omgevingsvergunning en nog meer uitdagingen, die we samen met alle belanghebbenden zijn aangegaan. De start van het heiwerk is dan ook letterlijk een mijl-paal!

Binnenkort worden de kopers uitgenodigd om dit feestelijke moment te vieren. Ook voor hen wordt het lange wachten en geduld nu beloond!

Brief start heiwerk

d.d. 10-10-2019

Het heistelling is gearriveerd op het bouwterrein. De heiwerkzaamheden starten vanaf begin volgende week (week 42) en duren circa zes weken.

Brief start heiwerk omwonenden Watertuinen Maasdijk fase 3.. Download

INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord