Contact Service

Overeenkomst 53 woningen in 's-Gravenzande

Natuurlijk Wonen V.O.F. ontwikkelt 53 woningen in deelproject van Rijnvaart te ’s-Gravenzande

Natuurlijk Wonen V.O.F. (een samenwerking tussen Nieboer-Schouten en Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling)  en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) tekenen overeenkomst voor 53 woningen “Natuurlijk Wonen” binnen het deelplan Rijnvaart te ‘s-Gravenzande.

Overeenkomst
Natuurlijk Wonen V.O.F. en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van 53 woningen in het deelplan Rijnvaart. Royale twee-onder-een-kapwoningen aan de ecologische zone, luxe vrijstaande woningen aan het water en riante eengezinswoningen, vormen samen Natuurlijk Wonen. De in totaal 53 woningen worden omringd door water en groen. Enerzijds een groene natuurlijke omgeving, anderzijds grenst Natuurlijk Wonen aan de plas én de Nieuwe vaart. De woningen zijn ontworpen in de karakteristieke jaren '30 architectuur, waar de kopers zelf de finishing touch aan kunnen geven.

Rijnvaart
Rijnvaart maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Waelpark en is na Dijckerwaal en Vlindertuin het derde deelplan dat in ontwikkeling gaat. Het plan biedt ruimte aan zo'n 300 woningen met een groene en waterrijke zone door de woonwijk. Deze groene, ecologische zone is rijk aan water en natuur en is straks de verbindende factor tussen de diverse buurten waarin een grote diversiteit aan architectuur én woningaanbod te vinden is. 

Eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen, zowel koop als sociale huur, vormen straks het nieuwe woongebied Rijnvaart.

Duurzaam woongebied
Een ecologische zone doorkruist straks het gebied Rijnvaart, waardoor een groene omgeving ontstaat die diverse dier- en plantsoorten herbergt. Daarnaast is Rijnvaart het eerste deelgebied waar aardgasvrij gebouwd gaat worden.

Aardgasvrij
De woningen van dit project worden aangesloten op het warmtenet van HVC. De toepassing van aardwarmte levert een aanzienlijke bijdrage aan de transitie naar een Nederland, waarin we het gebruik van aardgas steeds meer afbouwen. Het aansluiten van Rijnvaart op het warmtenet van HVC betekent een forse verduurzaming. De duurzame warmte wordt lokaal gewonnen. Heet water wordt opgepompt uit diepere grondlagen. Dit gebeurt zo'n 2 tot 3 kilometer onder de grond. Na gebruik komt het afgekoelde water weer terug de aarde in, zodat deze weer kan worden verwarmd. Een gesloten cirkel dus die gebruik maakt van een natuurlijke bron: aardwarmte. Kortom, wonen in Rijnvaart is wonen in een duurzame woonomgeving.

INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord