Contact Service

Bestemmingsplan Westmade-Noord

Het onherroepelijke plan is een mijlpaal voor de gemeente Westland en Ontwikkelingsbedrijf de Westlandse Zoom (OBWZ). De teams van de gemeente en het ontwikkelingsbedrijf hebben de afgelopen jaren samengewerkt om een aantrekkelijk plan te ontwikkelen voor deze bijzondere locatie. In het plan is gezocht naar een optimale invulling van het voormalige glastuinbouwgebied. Het aangrenzende duingebied is leidend geweest voor het stedenbouwkundig ontwerp. Wethouder Michiel Ferwerda, gemeente Westland: "Ik ben trots op de kwaliteit van zowel de woningen als het bijbehorende groenprogramma dat wordt gerealiseerd in Westmade-Noord. De woningen komen in een duin- of parkachtige omgeving te liggen. Deze buurt wordt daarmee één van de groenste wijken van het Westland. Meer natuur en groen zorgen voor een fijne en gezonde buurt."

Circa 500 woningen
Westmade-Noord krijgt een woonprogramma van circa 500 woningen bestaande uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, herenhuizen, vrijstaande woningen en zelfbouw kavels. Gerhard Zijderveld, directeur OBWZ: "Bij de planvorming heeft OBWZ naast de woningopgave ook veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de openbare ruimte. We zijn heel erg blij met de positieve uitspraak van de Raad van State en het feit dat we nu samen met de ontwikkelaars de plannen tot uitvoering kunnen gaan brengen." De ontwikkeling en realisatie van de wijk zal enkele jaren in beslag nemen.

Boomgaerde
Van Mierlo ontwikkelt in samenwerking met Novaform, in Ontwikkelcombinatie Van Mierlo/Novaform, het project Boomgaerde, één van de projecten gelegen in Westmade-Noord. Fase 1, bestaande uit 81 woningen, is in 2021 op de markt gebracht. Kopers van deze woningen wachten al enige tijd op de uitspraak van de Raad van State. Met het positieve nieuws kunnen we verder met de ontwikkeling van het project. De volgende stap is het verkrijgen van een onherroepelijke omgevingsvergunning. Lees meer over het project op www.boomgaerde.nl.

INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord