Contact Service

De bouw van het Gouden Hart

Feestelijke Champagnefles

De bouw van De Molen bestaande uit vijf bouwlagen liep voorop in de bouw, op de voet gevolgd door Het Gemaal bestaande uit vier verdiepingen. Winkels en horeca vestigen op de begane grond en maar liefst 103 woningen, zowel huur als koop, vullen de rest van het Gouden Hart.

Aan het einde van het jaar 2013 ging de bouw van het Gouden Hart écht van start. Met twee grote heistellingen werd de basis gelegd voor de fundering van het geheel. In februari 2014 werd dit ook met de kopers gevierd met een ‘feestelijke champagnefles’. Ondanks het regenachtige weer een bijzondere, geslaagde middag.

Tot en met april 2014 is het uitvoeringsteam vervolgens aan de slag gegaan met de begane grondvloeren van de twee gebouwen. Toen de eerste vloeren gereed waren gingen we de hoogte in. De hijskranen arriveerde op de bouwplaats en vanaf dat moment was het Gouden Hart al van verre te herkennen. De maanden erna werd gewerkt aan de opbouw van de verdiepingen door het plaatsen van wanden en storten van verdiepingsvloeren.

Het hoogste punt

In november 2014 werd het hoogste punt bereikt, wat spectaculair werd gevierd. Naast een rondleiding door de architect over de bouwplaats werden de vlaggen van betrokken partijen in de schijnwerpers geworpen en omhoog gehesen. Een volgende mijlpaal was bereikt!

De eyecatchers

De maanden erna is hard gewerkt aan onder andere het plaatsen van dakelementen, het leggen van dakpannen, het plaatsen van kozijnen en het metselwerk. De eerste eyecatcher werd hiermee een feit! Het metselwerk in het Gouden Hart bestaat namelijk uit vier verschillende metselstenen, aangebracht in drie verschillende patronen.

Tegelijkertijd waren in maart 2015 de warmtebronnen aan de beurt, geboord door Eteck. Het winkelcentrum is voorzien van een energie neutrale warmte-koude opslag, wat Het Gouden Hart ‘groen’ maakt. Ook de letterbanden werden op dat moment ontworpen, de tweede eyecatcher! Op de gevels van beide gebouwen zijn letters geplaatst die samen het gedicht ‘Herinnering aan Holland’ van Hendrik Marsman vormen, te lezen wanneer men rondom Het Gouden Hart loopt.

Na het plaatsen van de schuifpuien van de woningen en het metselen van de balkons werden in april 2015 de eerste steigers afgebouwd en kwam daar stapsgewijs Het Gouden Hart tevoorschijn. Mét oog voor detail: de klok aan de kop van De Molen, de toegangsbrug naar de winkels toe en het Molenplateau. Ook het parkeerdak en de bestrating waren aan de beurt.

Ondertussen was de afbouw van de woningen in volle gang en werden de begrenzingen van de binnentuinen aangelegd. Na onder andere het beplanten van de tuinen, het plaatsen van straatlantaarns en zitbankjes op de pleinen is nu, in september 2015, hét moment aangebroken waar we samen met trots naartoe hebben gewerkt; de oplevering van het Gouden Hart. 

INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord