Contact Service

Bouwdagboek Rembrandt

BOUWDAGBOEK

______________________________________________________________________________

MOOI REMBRANDT!

d.d. 14-6-2017

Woon- en zorggebouw Rembrandt in Oud-Beijerland is eind vorig jaar opgeleverd en in gebruik genomen door haar nieuwe bewoners. Na enkele maanden begint het gras te groeien en ook de grote boom in het midden van het Rembrandtplein is vol leven. Dat levert een mooie foto op! Van Mierlo is de trotse ontwikkelaar & bouwer van Rembrandt.

INFORMATIEPAGINA MEESTERLIJK WONEN

d.d. 20-1-2016

Rembrandt is reeds opgeleverd en de werkzaamheden zijn afgerond. Met de start van de bomenkap aanstaande maandag starten de eerste bouwwerkzaamheden op de bouwlocatie van Meestelijk Wonen. Een mooi moment om de informatiepagina van Rembrandt af te sluiten en verder te gaan op een nieuwe pagina voor Meesterlijk Wonen!

Vanaf dit moment houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Meesterlijk Wonen op de informatiepagina Meesterlijk Wonen.

BOMENKAP MEESTERLIJK WONEN

d.d. 20-1-2017

De eerste voorbereiding op de bouw van Meesterlijk Wonen start! Maandag 23 januari a.s. vangt het rooien, kappen en afvoeren van alle bomen, struiken en beplanting aan.

De omwonenden hebben hierover een informatiebrief ontvangen...  Download

BOUWHEKKEN MEESTERLIJK WONEN

d.d. 17-1-2017

Vanaf vandaag, dinsdag 17 januari, vangen wij aan met het plaatsen van de bouwhekken om het grootste deel van de bouwlocatie van het naastliggende Meesterlijk Wonen.

De bouwhekken worden ongeveer, zoals op de bijgesloten tekening (groene stippellijn) is te zien, neer gezet.

Situatie bouwhekken... Download

TERUGPLAATSING BOOM

d.d. 2-12-2016

De oude boom van De Egmontshof is teruggeplaatst! De behouden boom moest tijdens de realisatie van Rembrandt verplaatst worden naar een plek buiten het bouwterrein en is nu naar zijn nieuwe plek verhuisd: in het midden van het Rembrandtplein tussen het zorg- en woongebouw in!

FOTO'S EINDRESULTAAT

d.d. 28-11-2016

De oplevering van het zorggebouw is enige tijd geleden en inmiddels is het zorggebouw in gebruik genomen. En het resultaat is schitterend! Bekijk hier de foto's.

KIVIDO KAN VERHUIZEN!

d.d. 25-11-2016

De oplevering van kinderopvang Kivido op de begane grond van het Woongebouw is een feit! Wij zijn trots op het eindresultaat. Het verhuizen en inrichten kan beginnen; wij wensen Kivido veel succes de komende weken en uiteraard alvast veel woonplezier op deze mooie nieuwe locatie!

BINNENTUIN

d.d. 21-11-2016

De binnentuin van het Zorggebouw is af! De beweegtuin, de kippen, de terassen en het groen. Een prachtige aanvulling van het al even prachtige gebouw!

OPLEVERING KIVIDO

d.d. 18-11-2016

De oplevering van kinderdagverblijf Kivido is in zicht! Eind november wordt dit deel van het Woongebouw opgeleverd en in december verhuist 'Villa Kasteel' naar hun nieuwe locatie.

HET VERHUIZEN IS BEGONNEN!

d.d. 17-11-2016

Een groot deel van Rembrandt is opgeleverd en iedereen is volop bezig het verhuizen. Het is een komen en gaan van verhuisauto's. Wij wensen alle klanten van HW Wonen en Zorgwaard veel succes met verhuizen en uiteraard alvast veel woonplezier!

OPLEVERING WOONGEBOUW

d.d. 9-11-2016

Het is zover! Deze week wordt een groot deel van het Woongebouw opgeleverd! Mogelijk trekken in de loop van volgende week de eerste bewoners al in hun nieuwe appartement. De weken erna worden de overige appartementen opgeleverd.

Daarnaast is de inrichting van het Zorggebouw in volle gang. Twee weken geleden is de keuken uitgeprobeerd met een geslaagde avond proefkoken van Zorgwaard. We verwachten dat medio november het Zorggebouw geheel in gebruik wordt genomen.

REMBRANDT BOUWMAGAZINE EDITIE 3

DE LAATSTE LOOTJES WOONGEBOUW

d.d. 13-10-2016

Steigers zakken in de videgaten van het Woongebouw. Wat een prachtig gezicht! We werken aan de laatste werkzaamheden voor de oplevering van het Woongebouw!

REMBRANDT IN HET NIEUWS!

d.d. 10-10-2015

De afgelopen week is de oplevering van het Zorggebouw van het nieuwe Rembrandt te Oud-Beijerland vaak in het nieuws. Benieuwd? Lees meer over Rembrandt:

EINDRESULTAAT ZORGGEBOUW

d.d. 5-10-2016

WEER EEN STAPJE DICHTERBIJ..

d.d 16-9-2016

Het binnenplein krijgt steeds meer vorm. Volgende week starten we met het asfalteren. Naar verwachting is het binnenplein op 1 oktober gereed!

In het Zorggebouw wordt de vloerbedekking gelegd. Het revalidatiecentrum op de tweede verdieping van het Zorggebouw is in ieder geval voorzien!

AFBOUW EN INRICHTING

d.d 6-9-2016

De afbouw in het Woongebouw gaat in de derde versnelling! Momenteel worden de videhekwerken geplaatst en is er aangevangen met de systeemplafonds en het behangwerk! 

In het Zorggebouw wordt de technische ruimte van het therapiebad ingericht door Ewac en Van Egdom. Binnenkort baantjes zwemmen?

VERHOOGDE VLOER ZORGGEBOUW

d.d. 2-9-2016

De verhoogde vloer voor de receptie/bar in het restaurant van het Zorggebouw is aangebracht. De vloerafwerking kan hier straks mooi tegenaan sluiten!

VLOERAFWERKING EN STRAATWERK

d.d 26-8-2016

We zijn aangekomen bij de vloerafwerking, zowel binnen als op het buitenterrein. Momenteel is het straatwerk van de speelplaats van de BSO Kivido in volle gang! 

Binnen Rembrandt is de vloerafwerking in het Zorggebouw aan de beurt. Deze krijgt een mooie rode kleur! We kunnen de eerste foto van de gangen op de Revalidatie afdeling delen.

HET EINDE IS IN ZICHT

INRICHTING BUITENTERREIN

d.d. 20-8-2016

De inrichting van het buitenterrein van Rembrandt is in volle gang. Op de foto zijn de contouren van het plein tussen het Woongebouw en het Zorggebouw al zichtbaar! Ook is er tijdens de bouwvak gewerkt aan de installaties, plafonds, betimmeringen en tegelwerken.

AFSLUITING REMBRANDTSTRAAT

Van 15 augustus tot en met 20 augustus is de Rembrandtstraat tussen de Mariniersweg en de Mondriaanstraat afgesloten voor alle verkeer. Aan voetgangers wordt doorgang verleend via het voetpad aan de noordzijde van de Rembrandtstraat. 

De afsluiting is nodig vanwege de uitvoering van rioleringswerkzaamheden, welke in overleg met de gemeente Oud Beijerland zijn gepland. Lees hier de officiële brief met betrekking tot de wegafsluiting.  Download

AFBOUW CLIËNTENKAMERS

d.d. 14 juli 2016

Een kleine mijlpaal voor Rembrandt! De afbouw van het Zorggebouw is al enige tijd aan de gang en de eerste cliëntenkamers zijn voorzien van deuren en de verlichting brandt!

BEZOEK OP DE BOUWPLAATS

d.d 7-7-2016

Op woensdag 6 juli jl. hebben we bezoek gehad op de bouwplaats van het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Oud-Beijerland. Er mooie rondleiding werd gegeven en veel positieve reacties gekregen!

Ook waren de heren De Pluijmer en Reedijk van Stichting HW Wonen en de heren De Pijper en Boevé van Stichting Zorgwaard aanwezig. Namens Van Mierlo waren Bert van Mierlo en Roderik Outhuis gastheer.

Herinrichting Frans Halsstraat

d.d. 4-7-2016

Vandaag, maandag 4 juli, start de herinrichting van de Frans Halsstraat. Wij hebben de bouwhekken om dit deel van de bouwplaats weggehaald en geven het terug aan de gemeente Oud-Beijerland zodat de aannemer kan starten! Meer informatie over deze herinrichting vindt u op de website van Gemeente Oud-Beijerland. 

 

BUITENGEVEL

d.d. 28-6-2016 

Een mooie foto van de buitengevel van Rembrandt! Aan de vliesgevel van het Woongebouw wordt momenteel hard gewerkt.

ENTREE REMBRANDT

d.d. 24-6-2016

De entree naar het Woongebouw neemt stpasgewijs zijn vorm aan! Ook de puien van de hoofdentree van het Zorggebouw zijn geplaatst. Aan de binnenkant van het gebouw zijn de contouren nu zichtbaar.

INLOOPAVOND WOENSDAG 29 JUNI VAN 19:30 - 21:00 UUR

d.d. 22-6-2016

Op woensdag 29 juni van 19:30 - 21:00 uur organiseren wij een inloopavond om u bij te praten over de voortgang van de bouw, de nieuwbouw van de woningen aan de oostzijde van het gebied en de herinrichting van de Frans Halsstraat die binnenkort start. U bent van harte welkom in de Egmontshof aan de Frans Halsstraat te Oud-Beijerland.

Onder het genot van een kop koffie kunt u medewerkers van Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling, Gemeente Oud-Beijerland, Zorgwaard en HW Wonen vragen stellen met betrekking tot de gebiedsontwikkeling.

Wij zien u graag a.s. woensdag 29 juni! Bekijk hier de officiële uitnodiging.  Download

REMBRANDT IN HET AD

d.d. 20-6-2016

Afgelopen zaterdag stond er in het AD een leuk artikel over het woon-zorgcomplex Rembrandt. In het artikel komt voornamelijk de stijl van de Rembrandt ter sprake: het contrast in vergelijking met de rest van de wijk; opvallend, gewaagd en in de grachtengordel-stijl. Benieuwd?  Download

TEGELWERK THERAPIEBAD

d.d. 15-6-2016

We hebben weer een mijlpaal bereikt! Het tegelwerk van het therapiebad is vandaag aangevangen. Binnenkort wordt de beweegbare vloer ingemeten en start ook daar de productie van.

DAKRAMEN WOONGEBOUW

d.d. 8-6-2016

De lichtstraten van het Woongebouw zijn geplaatst. Deze zorgen voor een mooi daglicht in de gangen van het gebouw!

 

FOTO BINNENPLEIN

d.d. 31-5-2016

Een mooie overzichtsfoto van het binnenplein tussen het Woon- en Zorggebouw. Binnenkort volgt de inrichting hiervan!

BOREN VAN DE WKO-CENTRALE

d.d. 26-5-2016

Het boren van de koude bron voor de WKO-centrale is in volle gang! De bron is op diepte (162 m diep). Vandaag wordt er aangevangen met het plaatsen van de filters.

KINDEREN KIVIDO OP DE BOUWPLAATS

d.d. 17-05-2016

Vandaag hebben de kinderen van Kivido een bezoek gebracht op de bouwplaats en een kijkje genomen in hun toekomstige kinderdagverblijf.

Onder begeleiding van de medewerkers en voorzien van hun eigen, echte bouwhelm hebben de kinderen in het gebouw mogen kijken. Ze hebben nu al tal van speelmogelijkheden gevonden en gezien. Iedereen was erg enthousiast en ze kunnen niet wachten tot de Rembrandt af is!

FILMEN OP DE BOUWPLAATS

d.d 13-05-2016

Vandaag is er gefilmd op de bouwplaats. Alvast een sneak preview van de beelden. Een supergave foto met het uitvoeringsteam erop!

MEDEDELING AANLEG NUTSBEDRIJVEN

d.d. 11-05-2016

Volgende week starten de nutsbedrijven met de huisaansluitingen, wat naar verwachting 3 weken duurt. De graafwerkzaamheden voor het leggen van de leidingen en kabels worden grotendeels op de bouwplaats uitgevoerd, maar ook in de Rembrandtstraat, de Franshalsstraat en eventueel omliggende straten.

WOONGEBOUW UIT DE STEIGERS

d.d. 10-05-2016

De steigers van het Woongebouw zijn verwijderd! Het mooie resultaat komt tevoorschijn, zoals te zien op de foto. 

UPDATE WOON- EN ZORGGEBOUW

d.d. 10-05-2016

Zorggebouw
Momenteel wordt er volop aan de binnenkant gewerkt: het behang-, spuit- en stucwerk wordt aangebracht en de systeemplafonds en tilliftsystemen worden geplaatst. Het zorggebouw loopt met de afbouw aan de binnenkant voor op het woongebouw.

Woongebouw
Het woongebouw mag dan iets achterlopen, ook hier wordt volop aan de binnenkant gewerkt: de binnenwanden worden geplaatst en het stucwerk is van start gegaan!

NIEUWE FOTO'S REMBRANDT

d.d. 04-05-2016

Gisteren zijn er nieuwe foto's gemaakt van het project. Het was prachtig weer en dat heeft dan ook een aantal mooie plaatjes op geleverd!

Zoals op de foto te zien is, staat een deel van de Rembrandt nog in de steigers. Binnenkort worden deze verwijderd en begin juni is naar verwachting de gehele buitenkant steigervrij.

SNEAK PREVIEW: KINDERDAGVERBLIJF

d.d. 29-04-2016

Op de begane grond van het Woongebouw van de Rembrandt gaat zich het kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang Kivido vestigen. Alvast een sneak preview van de ruimte waar opvang wordt gehuisvest voor circa 50 kinderen. Nu nog een kale ruimte, maar over een tijdje een kinderparadijs!

BINNENTUIN UIT DE STEIGERS

d.d. 13-4-2016

Met trots delen wij de Binnentuin van het Zorggebouw! Dit deel van de Rembrandt is helemaal steigervrij, opgeruimd en vlak getrokken. Een ontzettend mooi resultaat wat er tevoorschijn is gekomen.

UPDATE REMBRANDT!

d.d. 08-04-2016

Het Zorggebouw is bijna steigervrij! Vandaag zijn de klok en letters geplaatst; wat een mooi aanzicht! Op onderstaande collage is tevens de doorkijk naar de binnentuin van het Zorggebouw te zien. 

Daanraast is de afbouw van het Woongebouw in volle gang. Op de vierde verdieping is het uitvoeringsteam bezig met het plaatsen van de gangwanden. Hierdoor worden de contouren van de appartementen zichtbaar!

AFBREKEN TORENKRAAN

d.d. 04-04-2016

De afbouw van het Woongebouw is in volle gang! Dat betekent dat de torenkraan voor deze werkzaamheden niet meer nodig is. Vandaag wordt daarom de torenkraan bij het Woongebouw afgebroken en afgevoerd!

AFBOUW WOONGEBOUW IN VOLLE GANG

d.d. 01-04-2016


De eerste aluminium kozijnen van het Woongebouw zijn reeds geplaatst. Binnen is de afbouw ook in volle gang! De derde en de vierde verdieping zijn voorzien van een dekvloer en volgende week starten we met het plaatsen van de binnenwanden.

NUTSVOORZIENINGEN ZORGGEBOUW

d.d. 25-03-2016

Bij het Zorggebouw zijn de nutsbedrijven gestart met het aanleggen van de nutsvoorzieningen!

DAKBEDEKKING WOONGEBOUW

d.d. 24-03-2016

Vandaag start de dakdekker op het Woongebouw. Een leuk detail op de foto is het motief dat verwerkt is in het metselwerk op de gevel: dit geeft het geheel een speelse uitstraling!

TEAMPOST ZORGGEBOUW

d.d. 21-03-2016

De teampost van de revalidatie afdeling op de tweede verdieping van het Zorggebouw neemt zijn vorm aan.

VLOERVERWARMING WOONGEBOUW

d.d. 21-03-2016

Op de foto is een klein stukje uitzicht te zien door de deuropening van het hoekappartement op de vierde verdieping van het Woongebouw; wat een mooi, vrij zicht! De vloerverwarming is inmiddels aangelegd.

START AFBOUW WOONGEBOUW

d.d. 11-03-2016

In het Woongebouw is de afbouw gestart. De afzettingen worden gezet, zoals te zien is aan de blauwe stroken op de foto. Volgende week start het uitvoeringsteam met het aanleggen van de dekvloeren en vervolgens het smeren van de dekvloeren.

AFBOUW STEIGERS ZORGGEBOUW

d.d. 11-03-2016

Een mooie foto in het zonnetje van bovenaf! Het Zorggebouw staat nu nog in de steigers, maar vanaf volgende week worden deze afgebouwd en komt stapsgewijs het hoofdentree tevoorschijn.

WESTGEVEL STEIGERVRIJ

d.d. 26-02-2016

Na de noord- en de oostgevels is nu ook de westgevel steigervrij. De komende weken wordt er hard gewerkt aan het steigervrij maken van de zuidgevel en de binnengevels.

TEGELWERK ZORGGEBOUW GESTART

d.d. 23-2-2016

De eerste finishvlag is in zicht: het tegelwerk van het Zorggebouw is gestart. Wordt het niet leuk?!

BEZOEK BRANDWEER DOOR HARDE WIND

d.d. 22-2-2016

Afgelopen weekend waren er door de harde wind enkele dakisolatie platen van Rembrandt gewaaid. De brandweer van Oud-Beijerland bracht een bezoek aan het project en heeft ervoor gezorgd dat de dakisolatie platen weer netjes op hun plek kwamen te liggen. 

REMBRANDT VANUIT DE KRAAN

d.d. 19-02-2016

De zon zorgde vandaag voor een mooi plaatje van Rembrandt. Vanuit de kraan is goed te zien hoe de bouw in volle gang is. De bouw gaat hard en de vormen van het complex zijn al goed te zien.

EERSTE DEEL STEIGERVRIJ

d.d. 18-02-2016

De Noord- en Oostgevels van het Zorggebouw zijn uit de steigers; wat wordt het mooi vanaf de Rembrandstraat! Volgende week is de Westgevel langs de Frans Halsstraat aan de beurt.

OVERZICHT METSELWERK ZORGGEBOUW

d.d. 16-02-2016

Het metselwerk van het Woongebouw op de tweede verdieping is over de helft! Daarnaast zijn we afgelopen maandag 15 februari gestart met de montage van de HSB wanden op de derde verdieping. 

Een mooie foto van het metselwerk aan de buitenzijde van het Woongebouw!

BINNENKANT ZORGGEBOUW

d.d. 12-02-2016

De afbouw van het Zorgebouwis al enige tijd aan de gang; tijd voor enkele foto's van de binnenkant! Momenteel worden de Metal stud wanden geplaatst, de dekvloeren gelegd en wordt gewerkt aan het stucwerk.

EERSTE STEIGERS WEG

d.d. 09-02-2016

De eerste steigers zijn afgebouwd en dat betekent dat een eerste deel van de Rembrandt zichtbaar wordt! Wordt het niet mooi?!

REMBRANDT in het AD

d.d. 04-02-2016

Oud-Beijerland - De laatste dakpannen zijn geplaatst en als de kozijnen erin zitten, gaan de steigers ook weg. Het zorggebouw van de Rembrandt in Oud-Beijerland is aan de buitenkant bijna klaar. Daarmee breekt voor het woon-zorgcompleOud-Beijerland x de laatste fase van de bouw aan. “We hebben weer een mijlpaal bereikt,” vertelt uitvoerend projectleider Henk Kerssies trots. “De dakpannen liggen erop, het metselwerk is bijna klaar en binnenkort mag het pand uit de steigers komen. Het gaat goed.”

Kerssies is vooral blij dat alles bijna geheel volgens schema verloopt: “Volgens de planning hadden we gedacht eind januari gereed te zijn met de buitenkant. Maar omdat we een paar weken regen en vorst hebben gehad, ging het even wat langzamer.” Het onstuimige weer aan het begin van het jaar heeft geen roet in het eten gegooid. Kerssies: “Uiteindelijk verloopt alles nog steeds zoals het hoort. We gaan nu de eindfase van de bouw in.”

Pannenbier
De mijlpaal is dan gehaald, maar een feestje komt er niet meer. Kerssies: “Dat hebben we in december al gehad, toen de eerste pannen gelegd werden. We hebben met alle bouwvakkers samen een winterbarbecue gehouden. Met echt pannenbier.”

Ook binnen het zorggebouw zijn de werklieden van aannemersbedrijf Van Mierlo volgens Kerssies al druk bezig. “Momenteel zijn we aan de slag om de binnenwanden te plaatsen en de vloer op de begane grond te vloeien. We hebben van boven naar beneden gewerkt; de eerste en de tweede verdieping zijn nu voorzien van vloerverwarming.”
Kerssies stelt dat ook het woongebouw van het zorgcomplex op schema ligt: “Ook daar gaat het goed. We verwachten in maart klaar te zijn met de buitenkant van het woongebouw. En dan gaan we daar ook binnen aan de slag.” De projectleider kan niet zeggen wanneer het complex helemaal af is. “Daar mag ik geen uitspraken over doen. Ik wil ook geen valse hoop scheppen. Maar ik weet wel dat vooralsnog alles volgens planning loopt. De bouw gaat hard. Maar dat is al sinds het begin zo.”

BOUWUPDATE

d.d. 03-02-2016 

De bouw vordert gestaag! Het metselwerk op de eerste verdieping van het Woongebouw is inmiddels afgerond en de 'metselturtles' gaan nu verder met de tweede verdieping.

Daarnaast liggen bij het Zorggebouw de dakpannen erop en is 95% van het metselwerk afgerond. Dat betekent dat de eerste steigers zakken en de Rembrandt stapsgewijs tevoorschijn komt!

EERSTE PANNENGEVELS

d.d. 25-01-2016

De eerste dakpannen gaan op de gevels van de Rembrandt. Binnenkort volgen hierde eerste foto's van!

REMBRANDT IN BLEEFHOEKSCHEWAARD

d.d. 19-01-2016

In het magazine Beleef Hoekschewaard staat deze maand een leuk artikel over de Rembrandt waarin Nico, initiator en directeur van Zorgwaard, verteld over de Rembrandt! Lees hier het artikel.. http://beleefhoekschewaard.nl/parels/parel-woonzorgcentrum-rembrandt/.

VOORTGANG WOONGEBOUW

d.d. 13-01-2016

Bij het Woongebouw is aangevangen met het plaatsen van de HSB-wanden op de tweede verdieping. Daarnaast is het metselwerk op de eerste verdieping in volle gang!

BEGLAZING ZORGGEBOUW

d.d. 11-01-2016

In de eerste week van 2016 zijn de eerste kozijnen en de beglazing in het Zorggebouw geplaatst!

METSELWERK WOONGEBOUW

d.d. 11-01-2016

Het metselwerk op de eerste verdieping van het Woongebouw is in volle gang. Met het zonnetje die het geheel verlicht, hebben we een mooie foto gemaakt waar de verschillende metselstenen goed zichtbaar zijn!

OCHTENDROOD

d.d. 07-01-2016

Ochtendrood verlicht de Rembrandt.. een mooie dag om te bouwen!

DAKRANDEN ZORGGEBOUW

d.d. 06-01-2016

We zijn gestart met de prefab betonnen dakranden op het Zorggebouw.

EERSTE DAKPANNEN

d.d. 17-12-2015

De eerste pannen liggen op het Zorggebouw!

EERSTE METSELWERK OP HOOGTE!

d.d. 14-12-2015

Het metselwerk van het Zorggebouw van de Rembrandt is deels al op hoogte! Na de kerstvakantie worden kozijnen geplaatst en het dakbedekking gemonteerd.

BALKONS EERSTE VERDIEPING

d.d. 10-12-2015

Een mooie actiefoto! De elementen worden op de 1e verdieping van het Woongebouw geplaatst.

DAKPANNEN ZORGGEBOUW

d.d. 09-12-2015

Morgen starten we met het leggen van dakpannen op de hellende daken van het Zorggebouw!

VERDWAALDE SINT EN PIETEN

d.d. 04-12-2015

Afgelopen vrijdag waren sinterklaas met twee van zijn pieten op de bouwplaats. Ze waren op weg naar de basisschool naast de bouwplaats, maar raakte verdwaald in de Rembrandt. Gelukkig konden we met de bouwkraan de twee pieten afzetten op het juiste adres.

DEKVLOEREN ZORGGEBOUW

d.d. 03-12-2015

Er is gestart met de afzettingen op alweer de tweede verdieping van het Zorggebouw; voor de aanleg van de dekvloeren. Maandag 7 december start De Groot Installatiegroep met het aanvbrengen van de vloerverwarming, zodat we vóór de kerst nog kunnen beginnen met de dekvloeren!

METSELWERK ZORGGEBOUW

d.d. 03-12-2015

Een mooie impressie van één van de sierbanden aan de gevel van het Zorggebouw!

GOED BEZOCHTE INFORMATIEAVOND

d.d. 03-12-2015

Gisteravond, 2 december, was de inloopavond met betrekking tot het voorlopige inrichtingsplan van de Rembrandt. Een goed bezochte avond met veel positieve reacties op het plan!

INLOOPAVOND: woensdag 2 december om 19:00 uur

d.d. 27-11-2015

De bouw van de Rembrandt verloopt goed! Verwacht wordt dat het complex eind volgend jaar opgeleverd wordt. Daarbij moet natuurlijk ook worden nagedacht over de inrichting van het gebied rondom de Rembrandt. 

In 2014 is de gemeente gestart met gesprekken met een aantal omwonenden over de toen nog voorgenomen start bouw en toekomstige inrichting. Enkele bewoners van de Frans Halsstraat hebben destijds aangegeven betrokken te willen blijven bij de opstelling van het inrichtingsplan. Dat hebben we gedaan!

Op woensdag 2 december 2015 van 19:00 tot 21:00 uur organiseren we een inloopavond in de Egmontshof, waar wij laten zien tot welke ideeën de gesprekken over de inrichting hebben geleid. Uiteraard krijgt u de mogelijkheid hierop te reageren. Ook vragen met betrekking tot de bouw kunnen tijdens de inloopavond gesteld worden. Let op: het is géén officieel inspraakavond.Bekijk bij 'download' de gehele informatiebrief.

Download

DAKEN

d.d. 25-11-2015

Er wordt in Oud-Beijerland hard gewerkt aan de daken van het complex.

NU TE HUUR!

De appartementen in de Rembrandt zijn vanaf heden te huur bij HW Wonen!

Kijk hier meer informatie!

GAVE FOTO VANUIT DE HIJSKRAAN

d.d. 12-11-2015

EERSTE DAKELEMENTEN

d.d. 12-11-2015

De eerste dakelementen zijn gemonteerd op het Zorggebouw!

EERSTE STEEN EN TEGELWANDWERK

d.d. 05-11-2015

Bij de Woongebouw is de eerste steen gelegd! Daarnaast is het wandtegelwerk aangebracht in de 'proefbadkamer', uitgevoerd door M. van der Meer Tegelwerken.

WOONGEBOUW IN VOLLE GLORIE

d.d. 03-11-2015

Het Woongebouw in volle glorie! Nog één bouwlaag en dan is de ruwbouw gereed. Daarnaast zijn we gestart met de montage van de houten binnenspouwbladen.

EERSTE ELEMENT

d.d. 03-11-2015

Op de foto is te zien hoe de kozijnensteker het eerste houtskeletbouw element plaatst. Dit wordt uitgevoerd door Hijsmij.

VOORGEVEL ZORGGEBOUW

d.d. 28-10-2015

Een mooie foto van de voorgevel van het Zorggebouw in het zonnetje!

GEVELSLUITING WOONGEBOUW

d.d. 28-10-2015

De eerste houtskeletbouw elementen arriveerde vorige week op de bouwplaats. Deze week zijn we vervolgens gestart met de gevelsluiting van het Woongebouw!

ZICHT OP HET PLEIN VAN DE REMBRANDT

d.d. 22-10-2015

Een mooi zicht vanuit de Egmontshof op de bouwplaats van De Rembrandt! Te zien is het plein tussen het Woongebouw links en het Zorggebouw rechts.

INTERIEURPLAN

d.d. 21-10-2015

Wij werken momenteel hard aan het interieurplan van het Woon- en Zorggebouw in samenwerking met architect Wim de Bruijn, Zorgwaard en HW Wonen.

INBRAAK BOUWTERREIN

 d.d. 19-10-2015

Bericht van de politie Hoeksche Waard:

Vanochtend werd bij ons een inbraak gemeld vanaf het bouwterrein aan de Frans Halsstraat (nieuwbouw Egmontshof) in Oud-Beijerland. In het weekend werd een container en een gereedschapskist opengebroken. Diverse gereedschappen werden weggenomen.

Mocht u iets gezien of gehoord hebben over deze diefstal, of weet u of er iemand ineens professioneel gereedschap 'voor weinig' aanbiedt.

Laat het ons s.v.p. weten via 0900-8844. 
Anoniem mag ook 0800-7000

LINK NAAR BERICHT OP FACEBOOK!

De Rembrandt in het nieuws!

d.d. 14-10-2015

Een leuk artikel in Stedenbouw: 'Pandjesstructuur vereist minutieuze voorbereiding en afstemming'.  Download

BETONSTORT DERDE VERDIEPING WOONGEBOUW

d.d. 13-10-2015

Een zonnige foto vanuit Oud-Beijerland! De betonstort van de derde verdiepingsvloer van het Woongebouw is gestart.

NIEUWE UPDATE!

d.d. 06-10-2015

Wat wordt het mooi! Bij het Woongebouw is het eerste noodtrappenhuis gemonteerd. Bij het Zorggebouw is het metselwerk op de eerste verdieping gestart en ook de eerste glazen bouwstenen zijn geplaatst. 

DERDE VERDIEPINGSVLOER

d.d. 01-10-2015

Bij het woongebouw zijn de derde verdiepingsvloeren gelegd. Voor deze vleugel dient de verdiepingsvloer gelijk als dakvloer. Bij een ander deel van het gebouw komt er nog een verdieping bovenop.

METSELWERK ZORGGEBOUW

d.d. 29-09-2015

Overzicht van de binnentuin van het Zorggebouw van de Rambrandt. Deze binnengevels zijn allemaal opgetrokken uit antraciete en gele stenen. Dit in tegenstelling tot de buitengevels waar ook paarse, rode en zalmkleurige stenen verwerken.

TWEEDE VERDIEPING

d.d. 24-09-2015

De bouw van het Zorgbegouw vanuit de kraan! We zijn aangekomen op de tweede verdieping.

EEN MOOI OVERZICHT VAN DE BOUWPLAATS!

d.d. 08-09-2015

DE EERSTE BALKONS

d.d. 08-09-2015

Op de tweede verdieping van het Woongebouw zijn de eerste balkons geplaatst.

MONTAGE STELKOZIJNEN

d.d. 03-09-2015

De montage van de beugels voor de bevestiging van de stelkozijnen voor het Zorggebouw. Wat een mooi lijnenspel!

DE BOUWPLAATS VANUIT DE LUCHT!

d.d. 25-08-2015

PREFAB WANDEN

d.d. 19-08-2015

Tijdens de bouwvak zijn enige werkzaamheden uitgevoerd waarbij onder andere grond is afgevoerd en de laatste bouwwegen aangebracht zijn. Op dit moment worden de prefab wanden van de eerste verdiepingsvloer van het Zorggebouw geplaatst.

METSELWERK

d.d. 21-07-2015

Het metselwerk van het Zorggebouw is gestart!

TWEE BETONWANDEN PER DAG

d.d. 15-07-2015

Bijna elke dag worden er twee betonwanden van het Woongebouw gestort! Daarnaast zijn gister de eerste prefab liftwanden geplaatst én is maandag alweer het eerste deel van de eerste verdieping aan de beurt.

MONTAGE KOZIJNEN

d.d. 13-07-2015

Bij het Zorggebouw is gestart met het stelwerk van de profielen, het monteren van de stelkozijnen en het luchtdicht afwerken. Later deze week gaat de metselaar aan de slag!

PERSBERICHT: EERSTE STEENLEGGING EEN FEIT!

d.d. 08-07-2015

Vrijdag 3 juli, om 14.00 is in Oud-Beijerland de symbolische eerste steen gelegd voor het nieuwe woonzorgcomplex 'Rembrandt'. Samen met Zorgwaard en Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling uit Maasdijk realiseert HW Wonen het woonzorgcomplex Rembrandt. Op deze locatie komt een nieuw zorgcentrum als vervanging voor de verouderde Egmontshof. Daarnaast komt er een woongebouw met 73 appartementen en een kinderdagverblijf.

Lees hier het hele bericht! 

BETON STORTEN

d.d. 07-07-2015

Vandaagis het uitvoeringsteam bezig met het beton storten!

VOORTGANG REMBRANDT

d.d. 03-07-2015

Er gebeurt veel op de bouwplaats van de Rembrandt! Voor het Zorggebouw is het kalkzandsteen van de begane grond deze week gereed en de helft van de 1e verdiepingsvloeren zijn gestort. Aanstaande maandag gaat het uitvoeringsteam aan de slag met het leggen van de 1e tweede verdiepingsvloeren.

Voor het Woongebouw worden vandaag alweer de 5e en 6e wanden gestort en gaan naar verwachting volgende week dinsdag ook hier de 1e verdiepingsvloeren gelegd worden.

WANDEN WOONGEBOUW!

d.d. 03-07-2015

Een mooie foto van de eerste betonwanden van het Woongebouw.

VLOEREN WOONGEBOUW

d.d. 29-06-2015

Afgelopen week zijn wij gestart met het leggen van de begane grondvloeren van het Woongebouw. Deze week volgen de eerste betonwanden.

EERSTE METSELSTENEN

d.d. 29-06-2015

De eerste stenen zijn gemetseld, de proefmuren zijn gereed!

TUSSENSTAND REMBRANDT

d.d. 18-06-2015

Een overzicht van de bouwplaats, drie maanden na het slaan van de eerste paal!

VOORTGANG IN DE BOUW

d.d. 11-06-2015

Bij het Zorggebouw is vandaag circa 500 m2 breedplaatvloer op de eerste verdieping gelegd. Aanstaande maandag wordt het eerste deel van deze verdiepingsvloer afgestort en worden de voorbereidingen getroffen om de kalksteenwanden van de eerste verdieping te gaan lijmen.

Daarnaast is vandaag de torenkraan voor het Woongebouw opgebouwd zoals op de foto is weergegeven. Volgende week dinsdag gaan we hier aan de slag met het storten van één derde van de funderingsbalken.

EERSTE VLOEREN

d.d. 08-06-2015

De eerste breedplaatvloeren van het Zorggebouw zijn gelegd!

DE HOOGTE IN!

d.d. 29-05-2015

Nu de eerste kalkzandsteen wanden van het Zorggebouw staan, begint dit deel van de Rembrandt vorm te krijgen; volgende week gaat we echt de hoogte in! Dan worden de eerste breedplaatvloeren gelegd voor de 1e verdieping! Ook wordt er volgende week een start gemaakt met de funderingsbalken van het Woongebouw.

INLOOPAVOND WOENSDAG 17 JUNI VAN 20:00 – 21:00 UUR

d.d. 27-05-2015

Op woensdag 17 juni van 20.00 tot 21.00 uur organiseren wij een inloopavond voor omwonenden en geïnteresseerden van de Rembrandt. U bent van harte welkom in de Egmontshof aan de Frans Halsstraat 1 te Oud-Beijerland.

Onder het genot van een kop koffie kunt u medewerkers van Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling, Gemeente Oud-Beijerland, Zorgwaard en HW Wonen vragen stellen met betrekking tot de nieuwbouw van Woon- Zorgcomplex Rembrandt.

Wij zien u graag a.s. woensdag 17 juni! Bekijk hier de officiële uitnodiging.. Download

REMBRANDT VANUIT DE WOLKEN

d.d. 22-05-2015

Het project verloopt tot dusver goed! Er worden funderingen gestort, vloeren gelegd, palen gesneld en gister is het lijmwerk van de kalkzandsteen elementen gestart. Kortom, er wordt veel gedaan in Oud-Beijerland. We hebben er een overzichtsfoto van gemaakt.

OPRONDING HEIWERK

d.d. 11-05-2015

Sneller dan verwacht; aanstaande woensdag is het heiwerk gereed! 

STORT BEGANE GRONDVLOER

d.d. 07-05-2015

Vandaag is gestart met het storten van de eerste begane grondvloer van het zorggebouw!

FABRIEKSBEZOEK BIJ LAMMERS

d.d. 06-05-2015

We zijn op fabrieksbezoek geweest bij Lammers Beton uit Weert, die voor ons prefab betonnen balkons, trappen, wanden, kolommen en gevelbanden maken. We hebben de 1e balkon elementen bewonderd! In juni verwachten we de 1e elementen op de bouwplaats.

PIEPSCHUIM EN BOUWHEKKEN

d.d. 06-05-2015

Allereerst bedankt voor uw oplettendheid! Door de hevige wind zijn er bouwhekken omgevallen en is er piepschuim losgeraakt en omgevallen.

In verband met Bevrijdingsdag was ons kantoor gesloten en waren wij helaas moeilijker bereikbaar. Eind van de middag hebben we alsnog de piepschuim blokken en bouwhekken rechtgezet.

In het vervolg worden er maatregelen genomen om dergelijke situaties te voorkomen. 

OVERZICHT REMBRANDT

d.d. 28-04-2015

Een mooie overzichtsfoto van het project! Afgelopen vrijdag zijn er 2 lifputten geplaatst, 22 meter fundering gestort en 20 palen geslagen. 

FUNDERING ZORGGEBOUW

d.d. 21-04-2015

De eerste liftput voor het Zorggebouw is geplaatst en het heiwerk wordt eind deze week afgerond. We gaan dan direct verder aanstaande vrijdag met het storten van de eerste fundering. Ook het heiwerk van het Woongebouw start vanaf woensdagmiddag en duurt naar verwachting drie weken.

AANGEPASTE HEIWERK TIJDEN

d.d. 17-04-2015

Op dinsdag 21 april tot en met donderdag 23 april werken wij met aangepaste heiwerk tijden. Deze dagen heien wij vanaf 11:45 uur tot 19:00 uur. 

In verband met de CITO-toetsen die worden afgenomen onder de groep 8 leerlingen van de Katholieke basisschool Willibrordus, hebben wij besloten de tijden van het heiwerk aan te passen. Wij starten deze dagen verlaat, wanneer de leerlingen klaar zijn met hun toets. Wij wensen alle leerlingen veel succes met het maken van hun CITO- toets!

 

BALKBODEMS EN WAPENING

d.d. 13-04-2015

De bouw verloopt goed; 40% van de heipalen zitten alweer in de grond! De eerste 200 palen zijn gesneld. Ook wordt deze week gestart met de balkbodems en de wapening.

HET KAPPEN VAN EEN BOOM

d.d. 07-04-2015

Wegens de uitbreiding van de tijdelijke parkeervoorziening aan de A. Mauvestraat moet er een boom gekapt moeten worden. De boom waar het om gaat is weergegeven in de afbeelding. Het kappen van deze boom vindt deze week plaats, zodat er met de aanleg van de tijdelijke parkeerplaatsen geen belemmeringen optreden.

200 GESLAGEN PALEN

d.d. 07-04-2015

We zijn het paasweekend ingegaan met 200 palen in de grond! Dat is ongeveer éénderde van het totaal aantal dat geheid gaat worden. Daarnaast is ook de bouwkeet bijna gereed en staat het reclamebord.

HET HEIWERK

d.d. 31-03-2015

Er wordt hard gewerkt in de Rembrandt & dat met resultaat! Het heiwerk schiet lekker op; al meer dan 120 palen zijn de grond in geslagen. Ook de aanleg van de tijdelijke parkeerplaatsen aan de A. Mauvestraat verloopt gestaag en binnenkort kunnen ook de funderingswerkzaamheden voor het Zorggebouw starten.

EXTRA PARKEERLOCATIE

d.d. 26-03-2015

Er is een aanvang gemaakt met het uitbreiden van de tijdelijke parkeervoorziening aan de A. Mauvestraat. Deze uitbreiding dient straks als parkeervoorziening voor onze medewerkers op de bouwplaats. Uiteraard doen we ook hier ons best om de overlast zoveel mogelijk te beperken tijdens het uitvoeren de werkzaamheden.

Op de afbeelding is de parkeerlocatie weergegeven.

DE BOUWKEET WORDT OPGEBOUWD!

d.d. 24-03-2015

LEAN PLANNING

d.d. 19-03-2015

Er wordt gebouwd door middel van een efficiënte LEAN planning voor het heiwerk, de fundering en de begane grondvloeren, in samenwerking met onze partners Balvert Betonstaal, De Kwaadsteniet en Parallel Groep ETB Vos.

DE EERSTE PAAL IS GESLAGEN

d.d. 16-03-2015

Afgelopen vrijdag was het zover; de eerste paal van Rembrandt werd geslagen! Een mijlpaal voor iedereen die bij heeft gedragen aan de ontwikkeling van dit mooie project; we gaan ons best doen er iets moois van te maken.

HET IS ZO VER: HEISTELLING

d.d. 10-03-2015

Het is zo ver! De heistelling wordt aanstaande donderdag op onze bouwlocatie aangevoerd.

Komende weken gaan bijna 700 palen de grond in. Wij hopen dat de overlast voor omwonenden zal meevallen; wij doen uiteraard ons best deze overlast zoveel mogelijk te beperken.

HEIPIKETTEN & BOUWELEKTRA

d.d. 05-03-2015

Een hoop bedrijvigheid op onze bouwplaats in Oud-Beijerland!  In de verte loopt onze maatvoerder met zijn meetinstrument; de heipiketten voor het Zorggebouw worden uitgezet. Daarnaast wordt de bouwelektra aangesloten door Stedin.

IEMAND ZIJN STOEL KWIJT?

d.d. 06-02-2015

Dit exemplaar vonden wij op het bouwterrein van de Rembrandt.

INLOOPAVOND

d.d. 26-02-2015

Gisteravond, woensdag 25 februari, vond de inloopavond plaats. Omwonenden hadden de mogelijkheid om hun vragen te stellen en opmerkingen te plaatsen. De komende start van het heiwerk was voornamelijk onderwerp van gesprek.

MEDEDELING OMWONENDEN

d.d. 24-02-2015

Afgelopen week hebben wij een aantal vragen ontvangen betreffende de inloopavond van morgen, 25 februari 2015. Daar waar wij waarschijnlijk de eerste week van maart gaan starten met het heiwerk hebben wij gemeend een tweede inloopavond te organiseren. Deze avond hebben wij een week voor de geplande aanvang van het heiwerk gepland en zijn daarmee ongelukkigerwijs in de schoolvakantie terecht gekomen.

Daarnaast is op de afbeelding een situatietekening weergegeven met daarop in het roze de woningen die wij de informatiebrief over de aanvang van het heiwerk en de inloopavond hebben toegestuurd.

Iedereen die niet aanwezig kan zijn tijdens de informatieavond kan via het vragenformulier op http://www.vmierlo.nl/Informatie-Rembrandt contact met ons opnemen. Houd daarnaast onze informatiepagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen van de Rembrandt!

Het vragenformulier gaf tijdelijk een foutmelding; sorry voor het ongemak. Dit is inmiddels verholpen. 

BOUWPUT ZORGGEBOUW

d.d. 24-02-2015

De bouwput van het Zorggebouw ligt er klaar voor; in maart wordt gestart met het heiwerk. Voor de ideevorming: op de achtergrond ligt de Rembrandtstraat.

INLOOPAVOND 25 FEBRUARI VAN 20.00 - 21.00 UUR

d.d. 17-02-2015

Op woensdag 25 februari van 20.00 tot 21.00 uur organiseren wij een inloopavond voor omwonenden en geïnteresseerden van de Rembrandt. U bent van harte welkom in de Egmontshof aan de Frans Halsstraat 1 te Oud-Beijerland.

Onder het genot van een kop koffie kunt u medewerkers van Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling, Gemeente Oud-Beijerland, Zorgwaard en HW Wonen vragen stellen met betrekking tot de nieuwbouw van Woon- Zorgcomplex Rembrandt en wellicht specifiek over het heiwerk dat naar verwachting in maart start.

Wij zien u graag a.s. woensdag 25 februari! Bekijk hier de officiële uitnodiging.. Download

SCHONE HECTOMETERPAALTJES

d.d. 12-02-2015

Tijdens de bouw werkzaamheden van de Rembrandt zorgen we er zo veel mogelijk voor dat u er weinig hinder van heeft. Zelfs de hectometerpaaltjes worden netjes schoongemaakt.

BOUWPUT WOONGEBOUW

d.d. 10-02-2015

De aanleg van de bouwwegen is in volle gang en schiet lekker op. De bouwput voor het Zorggebouw is al gereed; de bouwput voor het Woongebouw wordt op dit moment ontgraven.

VERKEERSAANWIJZINGEN

d.d. 28-01-2015

Onze bouw in- en uitrit is vol in gebruik. Wij verzoeken iedereen daarom zich aan de aanwijzingen op de verkeersborden langs de N217 te houden. Dat is niet alleen voor onze veiligheid, maar ook voor de veiligheid van overige weggebruikers.

DE REMBRANDT VANUIT DE LUCHT

d.d. 28-01-2015

UITGRAVEN BOUWPUTTEN

d.d. 20-01-2015

In Oud-Beijerland wordt hard gewerkt aan de aanleg van de bouwwegen en is het ontgraven van de bouwputten in volle gang.

REMBRANDT IN DE KRANT

d.d. 12-01-2015

PANORAMA BOUWPLAATS

d.d. 12-01-2015

BEREIKBAARHEID BOUWPLAATS

d.d. 08-01-2015

Onze bouwplaats in Oud-Beijerland is inmiddels bereikbaar via de N217 (Groeneweg). Al het bouwverkeer zal via deze tijdelijke dam de bouwplaats in- en uitrijden, volgens het principe ‘rechts in en rechts uit’.

AFRONDING PARKEERPLAATSEN 

d.d. 18-12-2014

Deze week worden de werkzaamheden voor de aanleg van de tijdelijke parkeervoorzieningen afgerond; in totaal 18 parkeerplaatsen haaksparkeren en 9 parkeerplaatsen langsparkeren. Tussen de plaatsen en het bouwhek is een trottoir aangelegd, zodat voetverkeer mogelijk blijft. De bouwhekken staan nu op de plek waar ze een afscheiding vormen tussen openbaar gebied en bouwterrein. Vanaf maandag 5 januari 2015 gaan we weer verder met het inrichten van het bouwterrein.

GROEN LICHT

d.d. 15-12-2015

Vrijdag 12 december heeft onze opdrachtgever HW Wonen groen licht gegeven voor het verder opstarten van het woon-zorgcomplex De Rembrandt te Oud-Beijerland. Het ontgraven van de bouwputten wordt nu ingepland en de heipalen worden besteld. Naar verwachting wordt in februari het heiwerk uitgevoerd.

EERSTE PARKEERPLAATSEN

d.d. 15-12-2014

De eerste tijdelijke parkeerplaatsen langs de Frans Halsstraat in Oud-Beijerland zijn gereed en kunnen worden gebruikt!

TIJDELIJKE PARKEERPLAATSEN

d.d. 11-12-2014

Vanaf afgelopen maandag, 8 december, wordt er gewerkt aan het aanleggen van de tijdelijke parkeerplaatsen aan de Frans Halsstraat; de eerste plaatsen krijgen vorm. Woensdag 10 december is de stratenmaker gestart met het bestraten van de eerste parkeerplaatsen, haaks parkeren.

VOORBEREIDEN PARKEERPLAATSEN VOOR DE START BOUW

d.d. 04-12-2014

Maandag 8 december wordt er een start gemaakt in Oud-Beijerland met de voorbereidende werkzaamheden voor de start van de bouw van de Rembrandt . De voorbereidende werkzaamheden bestaan globaal uit het inrichten van de zogenaamde bouwplaats door het plaatsen van bouwhekken, het uitvoeren van diverse grondwerkzaamheden, het plaatsen van bouwborden en het plaatsen van één of meerdere bouwhekken.. lees het hele bericht

GOED BEZOCHTE INFORMATIEAVOND

d.d. 20-11-2014

Afgelopen dinsdag 18 november, vond de informatieavond plaats voor het toekomstige Woon-Zorgcomplex De Rembrandt in Oud-Beijerland. Het was een goed bezochte avond! Onder andere de naderende start van de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw zijn aan bod gekomen. Verder is er een toelichting gegeven over de planning, de bouwplaats inrichting, het parkeren en het uit te voeren heiwerk.

INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord