Contact Service

Ondertekening overeenkomst Park Sonnehoeck

OBWZ selecteert Van Mierlo voor ontwikkeling eerste woonbuurt in Park Sonnehoeck, Kwintsheul

Donderdag 3 september hebben Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom (OBWZ) en Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling de overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van de eerste fase van de locatie Park Sonnehoeck in Kwintsheul (De Gouw fase 2). Van Mierlo is als winnaar geselecteerd uit zeven partijen die een voorstel hebben ingediend voor de invulling van de eerste woonbuurt. Barbara Wassenaar, projectdirecteur OBWZ: "We zijn ontzettend tevreden over de hoge kwaliteit van de ontwikkelplannen en in het bijzonder van het plan van Van Mierlo. Het is de eerste aanbesteding die OBWZ doet en die is wat ons betreft nu al geslaagd!" Van Mierlo heeft in haar plan 'De Ranken' gekozen voor een ontwerp dat past bij de dorpse sfeer van het Westland. Onder meer de grote variatie in woningtypen en de individuele koperskeuzemogelijkheden voor de woningen in het plan waren voor OBWZ reden om te kiezen voor Van Mierlo. 

Verweven met groen en water

Park Sonnehoeck ligt tussen de Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck - waar het plangebied zijn naam aan ontleent - het Groene Pad en de Poeldijkseweg kenmerken zich door een natuurrijk karakter. Het is een uitgestrekte locatie die wordt verbonden door de watergangen van De Gantel en De Holle Watering. Aan de zuidzijde van het gebied loopt een 25 meter brede ecologische zone, die zich bij uitstek leent om in te wandelen of in te spelen. Park Sonnehoeck wordt gefaseerd aanbesteed. Meer informatie over Park Sonnehoeck is te vinden op www.parksonnehoeck.nl en www.facebook.com/parksonnehoeck.

Kleinschalige woonbuurt met dorps karakter

Van Mierlo ontwikkelt voor Park Sonnehoeck 41 rijwoningen en twee geschakelde villa's in de eerste fase van het woongebied, die zij De Ranken noemen. De Ranken wordt een kleinschalige, landelijke woonbuurt met een groen karakter. De woningen, ontworpen door Van Egmond Totaal Architectuur, hebben een dorps karakter met een rijke detaillering. Van Mierlo werkt met het SMAAK-concept: kopers krijgen zelf de vrijheid om hun woning naar eigen voorkeur samen te stellen, zowel in de gevel als in de plattegrond. Variatie zit ook in de diverse beukmaten. De woningen hebben de ingang aan de kant van de Poeldijkseweg of aan de ecologische zone. Sonnehoeck is de enige druivenkwekerij in Nederland met een monumentenstatus. De historische druivenmuren en de karakteristieke poort in de muur krijgen een prominente plek in deze eerste woonbuurt.

INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord