Contact Service

Overeenkomst nieuw stukje Westland: Boomgaerde!

184 nieuwe woningen in plan Westmade Noord

Edwin Kolkhuis Tanke, algemeen directeur Novaform:
“Van Mierlo vroeg ons deze uitdaging samen aan te gaan. Zij kennen als lokale partner het gebied en de omgeving. Wij zijn gespecialiseerd in gebiedsontwikkelingen en hebben daarvoor onze kennis ingebracht in de tenderfase. Op dit moment hebben beide bedrijven ook een prettige en succesvolle samenwerking in Poeldijk. Als het gaat om ontwikkeling en realisatie zijn we als combinatie in staat aan de hoge ambitie van de gemeente Westland en OBWZ te voldoen. Een ‘nieuw stukje’ Westland, met wonen en verblijven, dicht bij de duinen, het strand en de zee alsook bij het recreatiepark Madestein, met een ‘eigen’ karakter en kwaliteit op ‘steenworp’ afstand van Den Haag.”

Boomgaerde
Boomgaerde is gesitueerd in de omvangrijke nieuwe gebiedsontwikkeling ‘Achter de Duinen’ van OBWZ, een schitterend toekomstig woongebied tussen Monster en Den Haag. Boomgaerde omvat 184 woningen verdeeld over drie deelplannen in een groene, waterrijke en landschappelijke setting. Het plan staat voor de authenticiteit tussen mens en natuur. Door in elk van de drie deelgebieden ook daadwerkelijk bomen in de vorm van een boomgaard te plaatsen, worden sfeervolle groene woonbuurten gecreëerd. Boomgaerde krijgt een eigen identiteit en haakt net als de rest van het woongebied aan op de sfeer van het polderlandschap. Er is onder andere gekozen voor architectuur die de buitenbeleving versterkt en er worden diverse duurzame voorzieningen getroffen. ‘’Ons plan zal toekomstige kopers echt verrassen’’, aldus John Kester, commercieel manager bij Van Mierlo.

Architectenbureau Schippers Architecten tekende samen met Wubben Chan Architecten het ontwerp van de 184 woningen. De woningen zijn ontworpen op een wijze waarbij binnen en buiten dynamisch verbonden zijn door veranda’s, pergola’s en ‘woelige’ (voor)tuinen. De architectuur is geïnspireerd op de historie van de landgoederen en buitenplaatsen die eigen zijn voor de binnenduinrandzone.
Renzo Veenstra, RRog stedenbouw en landschap: “Boomgaerde is een gezonde en groene transformatie die het voormalige tuindersgebied Westmade beleefbaar maakt.
Door de opzet in kleinschalige woonbuurtjes voegt de wijk zich op een vanzelfsprekende manier in haar omgeving en maken de toekomstige bewoners optimaal gebruik van het karakteristieke landschap van de binnenduinrandzone. Het bevaarbare water en de boomrijke openbare ruimte creëren een intieme, eetbare en klimaatadaptieve leefomgeving.”

Het woningaanbod zal zeer uiteenlopend zijn met diverse typen rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Daarnaast kent het project ook een aantal ‘specials’, zoals de Herenboerderij, die terugkomt op belangrijke en herkenbare plekken in het woongebied. Een grote, diverse doelgroep wordt hiermee bediend in het project Boomgaerde.

Meer info en inschrijven: www.boomgaerde.nl.

INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord