Contact Service

Gouden Buurten | Berkel en Rodenrijs

Een dorp in een stad

‘Een dorp in een stad’, dát is het uitgangspunt van de Gouden Buurten in Berkel en Rodenrijs. Met verschillende traditionele huizen, singels, grachten en veel groen hebben de wijken een geheel eigen identiteit gekregen.

Deelplan 1: Gouden Griffelbuurt

Onder andere Van Mierlo heeft in het eerste deelplan woningen gebouwd in de Gouden Griffelbuurt. In totaal bestaat deze fase uit 580 woningen. De verschillende architecten hebben vanuit een gemeenschappelijke visie gewerkt: een landelijke, traditionele stijl met veel variatie in woningen.

Deelplan 3: Gouden Uilbuurt

Het derde deelplan is de Gouden Uilbuurt: riante eengezins-woningen, twee-onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen. Alle in de jaren dertig sfeer. Kenmerkend in deze wijk zijn daarnaast de eigen garages of twee parkeerplaatsen voor de deur. 

Deelplan 4: Gouden Hart

Tegelijk met het derde deelplan is winkelcentrum het Gouden Hart gerealiseerd:  dé ontmoetingsplek voor de Gouden Buurten waar wonen, werken en recreëren centraal staan. Het winkelcentrum bestaat uit winkels en horeca op de begane grond met daarboven appartementen.
Het Gouden Hart

Deelplan 5: Gouden Harpbuurt

Het vijfde deelplan, de Gouden Harpbuurt, bestaat uit circa 400 woningen, in dezelfde sfeer als de andere Gouden buurten. Deze nieuwe woonbuurt wordt momenteel gefaseerd ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd.
GOUDEN HARPBUURT

Bouwfeiten

Categorie: Woningbouw
Status: Opgeleverd
Soort: Nieuwbouw
Aantal: circa 2500 woningen en
een winkelcentrum

Gouden Buurten C.V.

Locatie

Adres: Gouden Buurten
Plaats: Berkel en Rodenrijs

Meer weten over dit project? Terug naar het overzicht
INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord