Inleven. Realiseren. Beleven.
MENU
05-04-2022

EERSTE PAAL NIEUWBOUW DAEL

De eerste paal van het nieuwe pand van DAEL Groep is geslagen op bedrijventerrein Honderdland.

EERSTE PAAL NIEUWBOUW DAEL

De bouw van het nieuwe pand van DAEL Groep is gestart. De eerste paal is geslagen op bedrijventerrein Honderdland fase 2 in Maasdijk. Op vrijdag 1 april 2022 is er met de medewerkers van DAEL en het bouwteam geproost op dit feestelijke moment. De komende maanden zal er hard gewerkt worden aan het nieuwbouwpand dat naar verwachting in de loop van 2023 in gebruik genomen zal worden.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd bij de hoofdingang van het bedrijventerrein Honderdland fase 2. Het wordt het eerste pand dat je ziet als je straks Honderdland op rijdt. Een mooie zichtlocatie! Het moderne, ruime pand zal een bruto vloeroppervlakte van ruim 26.000 m2 beslaan. DAEL heeft Bogaerds Architecten in de arm genomen voor het ontwerp van dit nieuwbouwproject en Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling zal het nieuwe pand gaan realiseren.

Op dit moment is de DAEL Groep gevestigd op verschillende locaties: drie panden op bedrijventerrein Coldenhove in Maasdijk, een pand aan de Kijckerweg in De Lier, een pand in Maassluis en twee kantoren op Schiphol. Alle bedrijven van de DAEL Groep zullen straks samenkomen in één pand, waarbij wel een aparte vestiging op Schiphol zal blijven bestaan. Bij de vormgeving en indeling van het pand staat de verbinding van de diverse bedrijven en afdelingen centraal, met veel aandacht voor een energieke uitstraling en een prettige omgeving om te werken.

Na alle voorbereidende werkzaamheden door Van Daalen en Cloet kon de eerste paal geslagen worden. Van Daalen maakte het kavel bouwrijp door middel van het aanbrengen van voorbelasting en terreinverharding en Cloet verzorgde de grondstabilisatie. Vervolgens kon Heijmans starten met de heiwerkzaamheden. Het was de eer aan André en Klaas van der Hout, oprichters en eigenaren van DAEL, om de eerste paal te slaan. Alle aanwezigen hieven het glas op dit feestelijke moment.

Energie en verbinden zijn twee termen die terugkomen in het ontwerp. De verschillende ruimten worden met behulp van loopbruggen en extra trappartijen met elkaar verbonden. Er wordt gebruik gemaakt van maximaal licht en zicht, wat past bij het transparante en dynamische karakter. De grote verrassing zit op het niveau van het parkeerdek waar ruimte is voor 300 personenauto’s. Hier komt een royale barruimte, gekoppeld aan diverse dakterrassen en een sportfaciliteit. Alles is zo vormgegeven dat ontmoeting als vanzelf gaat plaatsvinden.

Duurzaamheid staat centraal bij het nieuwbouwpand. Een goede gebouwschil zorgt voor behoud van energie die grotendeels duurzaam wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak. Het gebouw is multifunctioneel en kan bijdragen aan verdere groei en toekomstige ontwikkelingen.