Inleven. Realiseren. Beleven.
MENU
03-06-2022

FEESTELIJKE STARTSCHOT DE RUBROEK

Op 2 juli was het symbolische startschot van 60 sociale huurwoningen in Rotterdam-Crooswijk.

In opdracht van Havensteder realiseert Van Mierlo zestig sociale huurwoningen - vierenveertig appartementen en zestien maisonnettes - in de Van Rubroekstraat, 2e Crooswijksedwarsstraat en Frederikdwarsstraat in de Rotterdamse wijk Crooswijk. Hoewel de bouw inmiddels in volle gang is, liet het officiële startschot als gevolg van coronabeperkingen op zich wachten. Gisteren haalden Urias Santos Bakker (directeur Onderhoud & Ontwikkeling Havensteder) en John Kester (Commercieel Manager Van Mierlo) dat moment op feestelijke wijze in door symbolisch beton te storten op de plek waar straks zestig fraaie nieuwbouwwoningen verrijzen.

De zestig nieuwe sociale huurwoningen zijn comfortabel, duurzaam en energiezuinig. Zij worden uitstekend geïsoleerd, aangesloten op stadsverwarming, voorzien van een modern ventilatiesysteem en op de daken komen bovendien zonnepanelen te liggen. De appartementen krijgen twee of drie kamers, de maisonnettes vier. Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder: “De woningen van dit project hebben een uiteenlopende indeling. In combinatie met hun betaalbaarheid zijn zij daarmee geschikt voor verschillende doelgroepen. Zowel voor gezinnen als starters voegen we zestig fraaie en duurzame woningen toe aan de stad. We zijn blij dat wij met onze partners alsnog feestelijk de start van dit project konden vieren.”    

John Kester, Commercieel Manager bij Van Mierlo vult aan: “Wij zijn blij dat we met alle projectbetrokkenen nu echt bij elkaar konden komen om deze mijlpaal te vieren. Het is een prachtige toevoeging aan dit deel van de stad, waar we samen intensief aan hebben gewerkt en die het komende jaar wordt gebouwd! Naar verwachting wordt het gebouw medio volgend jaar opgeleverd en kunnen hier 60 stellen en gezinnen hun wooncarrière starten of vervolgen.”