Inleven. Realiseren. Beleven.
MENU

GOUDEN HART

Het Gouden Hart is het winkelcentrum van de Gouden Buurten in Berkel en Rodenrijs. Het kloppende hart waar mensen wonen, werken en recreëren.

GOUDEN HART

Het Gouden Hart is de ontmoetingsplaats voor de bewoners van de Gouden Buurten, het kloppende hart van Westpolder Bolwerk. Het is de plek waar de bewoners de dagelijkse boodschappen doen en waar een drankje wordt gedronken in een van de cafés of restaurants. De commerciële plint bedraagt 5500 m2. Boven de winkels zijn 102 appartementen gerealiseerd, voor kopers en voor vrije sector huurders. Onderdeel van het plan was een gebouwde parkeervoorziening met voldoende parkeerplekken voor de bewoners.

Zowel de winkels als de woningen zijn verdeeld over twee gebouwen: De Molen en Het Gemaal, die van elkaar gescheiden worden door de Westpolderstraat en grenzen aan het levendige Westpolderplein. Met een gedicht op de gevels worden de gebouwen als het ware verbonden met elkaar. Warmte en koude wordt geleverd middels een WKO-systeem met twee bronnen en een regeneratieleiding naar de Zilvergracht, waar ook de woningen op zijn aangesloten.

Ontwikkelaar: Gouden Buurten C.V. (Amvest en Kavel Vastgoed)
Architect: Van Bergen Kolpa Architecten