Inleven. Realiseren. Beleven.
MENU
20-11-2023

OPLEVERFEEST DE RUBROEK

Samen met bewoners en omwonenden vierden Havensteder en Van Mierlo de feestelijke oplevering van 60 nieuwe sociale huurwoningen in de Rubroekstraat in Rotterdam.

OPLEVERFEEST DE RUBROEK

Samen met bewoners en omwonenden vierden Havensteder en Van Mierlo de feestelijke oplevering van 60 nieuwe sociale huurwoningen in de Rubroekstraat. Bestuurder Hedy van den Berk (Havensteder), wethouder Chantal Zeegers (Gemeente Rotterdam) en commercieel manager John Kester (Van Mierlo) hebben gezamenlijk de schop in de grond gezet voor het eerste geveltuintje in het kader van vergroening van de wijk.

Fijn wonen in Crooswijk
Hedy van den Berk bedankt de architect EGM, de aannemer Van Mierlo, alle bouwers, de gemeente Rotterdam en de medewerkers voor de oplevering van deze mooie en duurzame woningen. "Een speciaal woord van dank aan de bewonersorganisatie, aan de omwonenden die 1,5 jaar bouwwerkzaamheden hebben ervaren en natuurlijk aan alle nieuwe bewoners van de Rubroekstraat."

"Havensteder viert samen met u, omdat wij het heel belangrijk vinden om in gesprek te komen en te blijven met onze huurders. Met dit opleverfeest stimuleren we graag de ontmoetingen in de wijk. Zo maken huurders samen met elkaar de wijk leefbaarder en wonen zij fijner in hun woning en woonomgeving."

Blij met duurzaamheid
Chantal Zeegers: "Als wethouder van gemeente Rotterdam en als buurtgenoot heb ik de nieuwbouw van dichtbij zien groeien. Wij zijn blij als gemeente met het duurzame karakter van deze woningen."

Commercieel manager John Kester vertelt over de prettige samenwerking en de designvrijheid die Van Mierlo kreeg bij deze opdracht. "Als we maar binnen budget bleven." Van Mierlo heeft de nieuwbouwwoningen zeer goed geïsoleerd en aangesloten op het warmtenet van Eneco. Daarnaast zijn er zonnepanelen op het dak. Een waardevolle bijdrage aan de wijk. En 1 van de vele nog volgende projecten van Havensteder in Crooswijk.

Plantje cadeau voor alle nieuwe bewoners
Jannie Hack woont al vanaf haar geboorte in Crooswijk: "Ik voel me rijk in Crooswijk". Zij overhandigt alle nieuwe bewoners een Opzoomer Mee plantje. "Het plantje staat voor vergroening van de wijk. Het bloemetje staat voor: wij houden van elkaar".

Jannie Hack is actief in de bewonersgroep Crooswijksestraat. Met dit feestelijke cadeau heten zij de nieuwe bewoners van de Rubroekstraat van harte welkom en wensen hen veel geluk in de nieuwe woning. Bewonersgroep Crooswijksestraat hoopt dat het de andere blokken ook inspireert om eigen bewonersgroepen op te zetten. "Zo maak je echt verbinding met elkaar als buurtbewoners."