Inleven. Realiseren. Beleven.
MENU
31-10-2023

START BOUW DE BLAUWE KREKEN FASE 4

Vrijdag 27 oktober hebben wij de feestelijke start bouw van De Blauwe Kreken Fase 4 in Poeldijk gevierd!

START BOUW DE BLAUWE KREKEN FASE 4

Vrijdag 27 oktober is de start van de bouw van De Blauwe Kreken fase 4 in Poeldijk gevierd. Met het slaan van de eerste paal is het startschot gegeven voor de realisatie van 62 energie neutrale rijwoningen. Een belangrijk moment dat samen met de kopers is gevierd.

"Deze wijk wordt gemaakt door Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom. De gemeente en BPD werken daarin nauw samen. En dat zie je terug in de hoge kwaliteit van de wijk, het diverse aanbod aan woningen en de nadruk die we leggen op duurzaamheid. Het feit dat we hier nu weer staan en veel kopers gelukkig kunnen maken, is geweldig. Dat is waar we het voor doen," aldus wethouder Michiel Ferwerda, die de officiële handeling verrichtte.

Wicher Mol, ontwikkelingsmanager bij BPD, is net zo enthousiast als de wethouder. Hij zegt: "Ook in deze fase van De Blauwe Kreken worden heel duurzame woningen gerealiseerd. Alle huizen worden uitgerust met individuele warmtepompen en zonnepanelen. Bewoners hebben daardoor een lagere energierekening en veel wooncomfort. Het ontwerp van de woningen vind ik ook erg goed gelukt. De woningen passen door de kleur en materialen mooi bij de dorpse sfeer van deze buurt. Alles bij elkaar wordt het hier echt heel mooi."

De Blauwe Kreken in Poeldijk
De Blauwe Kreken ligt in Poeldijk, op loopafstand van het centrum. Hier proef je de gezellige en gemoedelijke sfeer van het dorp. Tegelijkertijd ben je binnen no-time in de andere kernen van het Westland of op de grote weg richting Den Haag. In de directe omgeving is er veel openbaar groen en sfeervolle kreekjes. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar, alle actuele informatie over het aanbod staat op de website www.nieuwbouw-poeldijk.nl.