Inleven. Realiseren. Beleven.
MENU
16-05-2023

START BOUW GOUDEN SINGEL

Op woensdag 10 mei vierden wij samen met de toekomstige bewoners de start van de bouw van de Gouden Singel!

START BOUW GOUDEN SINGEL

Op woensdag 10 mei vierden wij samen met Gouden Buurten II CV, gemeente Lansingerland en de toekomstige bewoners de start van de bouw van 72 woningen in de Gouden Singel. Hiermee is de bouw van de eerste fase van deze nieuwe buurt in Berkel en Rodenrijs gestart!

Tijdcapsules
Na een welkomstwoord door Sander Pieterse (projectdirecteur Kavel Vastgoed) en een toelichting van de architect en de aannemer, groeven de toekomstige bewoners een persoonlijke tijdcapsule in bij hun eigen woning om hun aanwezigheid in deze nieuwe buurt te vereeuwigen. In deze tijdcapsules zaten persoonlijke items, zoals foto’s, brieven en kleine objecten met een persoonlijke betekenis. Na het ingraven van de tijdcapsules hadden de toekomstige bewoners de mogelijkheid om hun directe buren beter te leren kennen tijdens de burenborrel bij evenementencentrum ’t Manneke. Deze burenborrel werd ingeluid door wethouder Simon Fortuyn, die iedereen van harte welkom heette in de Gemeente Lansingerland.

Dorpse charme en weids uitzicht
De Gouden Singel kenmerkt zich door de royale opzet waarbij de oude polderstructuren worden behouden. Hierdoor is er veel ruimte voor groen en water, maar zijn er ook lange zichtlijnen langs bijvoorbeeld de Louis d’Orlaan. In de Gouden Singel woon je in verschillende sferen: intieme dorpse straatjes worden afgewisseld door weidse uitzichten over water en wuivend riet.

Er is veel variëteit in type woning, kleur baksteen en voordeuren, waardoor elke woning een geheel eigen en herkenbare identiteit heeft. De architecten hebben de woningen in de Gouden Singel ontworpen volgens de klassieke Hollandse stijl met aandacht voor detaillering en materiaalgebruik. Dit zorgt voor unieke gevels en rijke geveldetails, zoals een dakgoot met groot overstek, siermetselwerk of erkers.

Een duurzame ontwikkeling
Bijzonder in de Gouden Singel is dat er bij alle woningen een bodemwarmtepomp aanwezig is én iedere woning is uitgerust met zonnepanelen. Daarnaast is er bij het ontwerp van de openbare ruimte veel aandacht besteed voor beweging en groen. Zo bereik je bijvoorbeeld binnen vijf minuten het fijne Randbolwerk. Hier maak je een lekker hardlooprondje of wandel je mooi langs het water met de hond.

Meer informatie over Gouden Buurten? Kijk dan op www.goudenbuurten.nl.