Contact Service

Winkelcentrum Koningshoek Maassluis vernieuwd!

Winkelcentrum Koningshoek Maassluis vernieuwd!

Het vernieuwde winkelcentrum Koningshoek te Maassluis is medio april 2018 officieel opgeleverd! In opdracht van Wereldhave heeft het winkelcentrum de afgelopen jaren een flinke kwaliteitsimpuls gekregen. Wereldhave is als eigenaar en beheerder de herontwikkeling gestart met als doel het winkelcentrum weer aantrekkelijk te maken voor zowel huurders als bezoekers. Dit past bij de laatste maatstaven op het gebied van winkels en duurzaamheid. De eerste fase van de renovatie startte in augustus 2013. De renovatie is in totaal 16 fasen uitgevoerd en de nieuwbouw in drie fasen. Van Mierlo is trots op het eindresultaat!

Geen dag dicht!

Projectbegeleider Martin Beishuizen vertelt over het project: “De uitdaging was om de renovatie uit te voeren terwijl de winkels geopend bleven.  Overdag is gewerkt boven het winkelend publiek, op werkvlonders. ’s Avonds en ’s nachts werden dan de winkelpuien/etalages vernieuwd. We hebben sommige perioden 24 uur doorgewerkt, met onze vaste onderaannemers. Dat vroeg om een strakke planning. We hebben bij dit project met Lean-planningen per half uur gewerkt! Met resultaat: de winkels zijn geen dag dicht geweest!”

Renovatie

Er is dan ook veel gebeurd in het winkelcentrum. Plafonds zijn verhoogd en/of vervangen door lichtstraten. Passages zijn verbreed, er zijn nieuwe passages bijgekomen en de route door het winkelcentrum is gewijzigd. De winkels hebben nieuwe winkelpuien en het winkelcentrum is logistiek ingedeeld volgens het ‘nieuwe winkelen’.

INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord