Contact Service

Terugblik renovatie FIRST

Op 21 januari 2016 begonnen we het jaar met het startschot voor de renovatie aan de Bouwlustlaan. Het toen nog oude en vervallen complex werd de weken daarna gestript tot een kaal geheel, klaar om onder handen genomen te worden.

Werkzaamheden per portiek
Per portiek werd gerenoveerd, startend op de bovenste verdieping van het laatste portiek, nummers 40 t/m 56. Het uitvoeringsteam heeft zich de eerste maanden voornamelijk beziggehouden met het wind- en waterdicht maken van de appartementen. De renovatie bestond voornamelijk uit de volgende werkzaamheden:

  • Plaatsen nieuwe kozijnen;
  • Aanbrengen isolatie;
  • Aanleggen vloerverwarming;
  • Aansmeren dekvloeren;
  • Binnenwanden plaatsen.
  • Bestaande bouw nieuw leven inblazen

Stapsgewijs werd er nieuw leven in het verouderde appartementencomplex geblazen. Zowel de binnen- als buitenkant kreeg een vernieuwde uitstraling. In april startte het eerste stukje afwerking al; het tegelwerk in de badkamer en het toilet van de eerste woningen. Begin mei werden vervolgens de keukens geleverd. Vanaf dat moment werd het eindresultaat voor de kopers steeds beter zichtbaar.

We hadden dan ook veel enthousiaste kopers tijdens de kijkmiddag op de bouwplaats, waar iedereen de eerste stap over de drempel van zijn/haar nieuwe woning heeft gezet. Na het plaatsen van de keuken en de afwerking van de badkamer en het sanitair, was enkele weken geleden de wand- en vloerafwerking aan de beurt. Dit maakte de Helemaal-Klaar woningen compleet!

Naast de werkzaamheden aan de binnenkant van de woningen is ook de buitenkant aangepakt. Er zijn nieuwe kozijnen geplaatst en de gehele buitenzijde is opgeknapt: het geheel heeft een likje verf gekregen en de bergingen onder de woningen zijn vernieuwd. Achter het complex zijn parkeerplaatsen gemaakt voor de bewoners.

De opleveringen
In mei 2016 de vooropleveringen plaats. Samen met de opzichter van WOM, de projectleider en uitvoerder van Dinkq zijn alle kopers hun woning langs gegaan en hebben zij eventuele gebreken geconstateerd. Deze zijn voor de daadwerkelijke oplevering opgelost door het renovatieteam.

Op maandag 20 juni 2016 werden allereerst de gezamenlijke ruimten, waaronder de parkeerplaatsen en portieken, opgeleverd. Vervolgens was het vanochtend, 22 juni 2016, zover: De eerste woningen werden opgeleverd! Helemaal afgewerkt en schoongemaakt hebben de kopers een laatste inspectierondje gelopen, waarna zij de sleutel van hun nieuwe woning hebben ontvangen. De komende week staat in het teken van de overige opleveringen. Naar verwachting wordt de laatste appartementen volgende week donderdag, 30 juni 2016, opgeleverd.

Duurzaamheid
Een belangrijk doel van de renovatie was het verbeteren van het energielabel van het gebouw, voor aanvang was dit energielabel G. Onlangs zijn er verschillende metingen gedaan om de duurzaamheid te meten en verbetering van het energielabel vast te stellen. Mét resultaat: het gebouw voldoet nu aan eisen van energielabel A. Kortom, een succesvolle, duurzame renovatie!

INFO@VMIERLO.NL 0174 - 522 300
Akkoordakkoord